19 Απρ 2016

Τραυματισμός δημοσιογράφου σε ζωντανή μετάδοση!

                       

Ανατριχιαστικές είναι οι στιγμές που κατέγραψε τηλεοπτική κάμερα την ώρα που δημοσιογράφος κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στη Συρία.

Τη στιγμή που ο Ιμπραήμ αλ-Χατίμπ έδινε το ρεπορτάζ του στον συριακό τηλεοπτικό σταθμό Orient News, αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στην περιοχή Χανταράτ όπου μαίνονται μάχες ανάμεσα σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τους αντάρτες.

Ο άνδρας που βρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από θραύσματα, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος.

Οι κραυγές του ίδιου και των συνεργατών του κάλυψαν τον ήχο των εκρήξεων, ενώ στιγμές πανικού επικράτησαν μέχρι να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Η κάμερα φαίνεται να πέφτει από τα χέρια του εικονολήπτη, ο οποίος έτρεξε προς το μέρος του Χατίμπ, ενώ λίγο αργότερα ο καμεραμάν την ξαναπήρε στα χέρια του καταγράφοντας την προσπάθεια του δημοσιογράφου να σηκωθεί όρθιος με τη βοήθεια συναδέλφου του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Orient News που έχει έδρα στο Ντουμπάι και πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, η κατάσταση του Χατίμπ είναι σταθερή.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, κάποιοι αμφισβητούν τη γνησιότητα του βίντεο κάνοντας λόγο για προπαγάνδα κατά του συριακού καθεστώτος.

Εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων του, έχουν εστιάσει στην Χανταράτ με μάχες.

Από την άλλη, ο τηλεοπτικός σταθμός σε ανακοίνωσή του τόνισε πως «τα τζετ του καθεστώτος Άσαντ έθεσαν στο στόχαστρό τους ομάδα του Orient News κοντά στην Χανταράτ βόρεια από το Χαλέπι, ενώ κάλυπτε τις μάχες στην περιοχή».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα