30 Μαΐ 2014

Ξεκινά η ανάπλαση στην παραλία παρά τις αντιδράσεις



Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει από την στιγμή που ανακοινώθηκε το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης της παραλίας.
Το γεγονός ότι η σύμβαση υπογράφηκε στις αρχές της άνοιξης με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως στους καταστηματάρχες και τους ξενοδόχους της παραλιακής, οι οποίοι θεωρούν ότι εφόσον οι εργασίες εκτελεστούν εν μέσω καλοκαιριού η όχληση και η ζημιά για τις επιχειρήσεις τους θα είναι τεράστια.
Η δημοτική αρχή δηλώνει, πάντως, από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει περιθώριο χρονικής μετατόπισης του έργου, καθώς στο τέλος του 2015 πρέπει να έχει παραδοθεί. Επομένως, άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες από το τέλος της παραλίας, στο ρέμα Κουτσολίδι.
Χθες, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση του συλλόγου ξενοδόχων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Κονταξάκη, την αντιδήμαρχο τουρισμού, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, τη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών, Γεωργία Κελέκη και στελέχη της αναδόχου εταιρείας, ενώ το παρών έδωσαν και ξενοδόχοι της παραλιακής. Όπως σημείωσαν τα μέλη του συλλόγου ξενοδόχων, η όχληση – αισθητική και ακουστική – που θα δημιουργηθεί με την εκτέλεση των έργων θα είναι μεγάλη και πρότειναν στη δημοτική αρχή, αφού δεν ξεκίνησαν τα συνεργεία τον Απρίλιο, δηλαδή ήδη να έχει γίνει έργο δύο μηνών, αυτό να μην ξεκινήσει τώρα, αλλά τον Οκτώβριο, στο τέλος της τουριστικής σεζόν.
Ο κ. Κονταξάκης και η κα Κελέκη επανέλαβαν πως αυτό δεν είναι εφικτό και δεσμεύτηκαν πως θα τηρηθούν μία σειρά από προϋποθέσεις, προκειμένου η όχληση να είναι η λιγότερη δυνατή. Το έργο έχει αποφασιστεί ότι θα ξεκινήσει από το βόρειο τμήμα, δηλαδή από το πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην πλευρά της θάλασσας, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στις επιχειρήσεις.
Οι ξενοδόχοι, όπως τόνισε στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Τσακαλάκης, ζήτησαν «να γίνει ένα έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών» και πρότειναν να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα στα τμήματα που θα εκτελούνται εργασίες, ώστε και η αισθητική και η ηχητική όχληση να είναι μικρότερη, να προβλέπεται πλήρης ασφάλεια για τους διερχόμενους, δηλαδή να μην είναι έκθετα τα υλικά εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και ότι το κάθε τμήμα των 100 -200 μέτρων που θα εκτελείται θα παραδίδεται εντός 15 ημερών, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά για κάθε ξενοδοχειακή μονάδα.
Επιπλέον, ζήτησαν τα συνεργεία να δουλεύουν με μηχανήματα που προκαλούν θόρυβο μόνο μεταξύ 9.30 το πρωί και 1 το μεσημέρι, ενώ όπου υπάρχουν ράμπες και σκαλοπάτια που οδηγούν στην παραλία θα υπάρχει πρόβλεψη να μένουν οι διαβάσεις για τη διέλευση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
«Εμείς ζητήσαμε μία σειρά από προϋποθέσεις. Αν δεν γίνουν όλα αυτά, τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πρόβλημα και θα μας βρουν απέναντι», σημείωσε ο κ. Τσακαλάκης.
Ο κ. Κονταξάκης από την πλευρά του πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατή η χρονική μετάθεση του έργου, γι’ αυτό και ο δήμος θα θέσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις γραπτώς στον εργολάβο, ο οποίος θα κληθεί να είναι συνεπής.
Το έργο θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Σε ασφαλτόστρωση κεντρικών δρόμων της πόλης πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή.
Πρόκειται για δρόμους, όπως η Χατζημιχάλη Γιάνναρη, η Καποδιστρίου, η Ιωνίας στα Περιβόλια και η Εθνομαρτύρων πάνω από το 2ο γυμνάσιο, αλλά και αρκετοί ακόμα περιφερειακοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις λακκούβες και επί χρόνια οι οδηγοί ταλαιπωρούνται κατά τη διέλευσή τους.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα