Σε αεροδρόμια και Νοσοκομείο Σητείας ο Κ. Δαμαβολίτης
Στ΄αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων αλλά και στο Νοσοκομείο Σητείας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ Κ.Δαμαβολίτης
Ειδικότερα, στη συνάντηση του τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κο. Γιώργο Πλιάκα συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος φορέας καθώς και προτάσεις επίλυσης αυτών. Καταρχάς θίχτηκε η τάση της υπάρχουσας δημοσιονομικής πολιτικής να βάζει εμπόδια στην άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων λειτουργικότητας του αεροδρομίου. Ο κος Πλιάκας πρότεινε τη θεσμοθέτηση ενός λογαριασμού πλαφόν (ύψους 4500 ευρω ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να καλύπτονται τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα.
Επίσης ο αερολιμενάρχης τόνισε την ανάγκη πρόσληψης εποχικού προσωπικού, συγκεκριμένα την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος ( ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου) αλλά και μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη τεχνικών προβλημάτων.
Τέλος, αφού συμφωνήθηκε ότι το αεροδρόμιο θα πρέπει να αναβαθμίζεται ετησίως μέχρι να παραδώσει την σκυτάλη στο αεροδρόμιο Καστελίου, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να θέσει τα ζητήματα σε μορφή ερωτήσεων στο κοινοβούλιο.
Στη συνάντηση του με τον Αερολιμενάρχη Χανίων Στ.Καστρινάκη, ο τελευταίος τόνισε την απουσία οικονομικής στήριξης ακόμα και για τα βασικά λειτουργικά έξοδα, τη στιγμή που το καθαρό κέρδος του αεροδρομίου είναι 10.000.000 ευρώ και πρόσθεσε ότι ο υπό κατασκευή πύργος ελέγχου παραδίδεται χωρίς εξοπλισμό.
Τέθηκε επίσης το θέμα της ιδιωτικοποίησης από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων, ο οποίος ρώτησε « ….τι καλύτερο μπορεί να κάνει ένας ιδιώτης σε μία ήδη κερδοφόρα επιχείρηση..».
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να θέσει το ερώτημα στη βουλή και να ζητήσει εκ νέου χρηματοδότηση και θεσμοθέτηση αυτής για λογαριασμό του Αερολιμένα Χανίων.
Τέλος ο κ. Δαμαβολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Σητείας. Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο δεν διαθέτει καρδιολόγο, μια ειδικότητα κλειδί σύμφωνα με την διευθύντρια κυρία Α.Λενακάκη, αφού χωρίς καρδιολόγο αφενός δεν μπορεί να γίνει χειρουργείο και αφετέρου δεν υπάρχει δυνατότητα ιατρικής κάλυψης των ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια. Επίσης άμεση είναι η ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου με χειρουργούς και ακτινολόγους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κυρίου Σακαδάκη, πατέρα 10χρονου παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια, ο οποίος ζει με την καθημερινή αγωνία πιθανής επιπλοκής της κατάστασης υγείας του παιδιού του. Πως μπορεί αυτό το παιδί να κερδίσει το δικαίωμα στη ζωή και να ενταχθεί πλήρως ως ισότιμο μέλος στο κοινωνικό σύνολο όταν δεν του παρέχεται καμία ιατρική φροντίδα στον τόπο διαβίωσης του.
H διευθύντρια πρόσθεσε το πρόβλημα της διοικητικής υποστελέχωσης και της έλλειψης ασθενοφόρων, τονίζοντας ότι το φιλότιμο και η καλή διάθεση της τοπικής κοινωνίας είναι τα μέσα στήριξης του νοσοκομείου, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι εξυπηρετεί 24.000 κατοίκους (συμπεριλαμβανομένων της Κάσου και της Κάρπαθου) και έχει περιοχή ευθύνης το 43% του νομού Λασιθίου παρουσιάζοντας αυξητική τάση κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Τέλος συμφωνήθηκε ότι η Σητεία θα έπρεπε να χαρακτηριστεί άγονη και προβληματική περιοχή λόγω της ιδιαιτερότητας και της μορφολογίας του τόπου, δίνοντας ακόμη περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς και ειδικεύομενους.
Ο βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύτηκε πρώτον να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, βγάζοντας στην δημοσιότητα τα προβλήματα του νοσοκομείου και δεύτερον να καταθέσει συγκεκριμένες ερωτήσεις στην βουλή.
Ετικέτες Πολιτική
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα