Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας έρχονται στην Κρήτη για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου
Ενώ η διαδικασία της δημοπράτησης τους νέου αεροδρομίου Καστελίου είναι σε εξέλιξη και πολλές εταιρείες έχουν δειξει ενδιαφέρον οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE η επίσκεψη στην Κρήτη των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και Κίνας. Ο κ.Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του, Λι Κεκιάνγκ θα βρεθούν στο νησί με σκοπό να επισκεφτούν και το Καστέλι την Παρασκευή 20 Ιουνίου. Το ραντεβού κλείστηκε μέσω της διπλωματικής οδού καθώς η ημερομηνία βόλευε τις δύο πλευρές καθώς το ενδιαφέρον της κινέζικης πλευράς είναι έντονο για την Κρήτη. Και φαίνεται πως δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο καθώς οι Κινέζοι θέλουν να "ζεστάνουν" ξανά και το θέμα του λιμανιού.
Οι Κινέζοι έτσι κι αλλιώς αλλάζουν τα δεδομένα για το αεροδρόμιο Καστελλίου Μετά την Fosun που είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει το αεροδρόμιο χωρίς διαγωνισμό ενδιαφέρον για το μεγάλο αυτό έργο θυμίζουμε ότι έδειξε και ένας ακόμη κολοσσός από την αχανή χώρα. Εκπρόσωποι της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, China State Construction Engineering Corporation( µε διεθνές χαρτοφυλάκιο, η οποία µάλιστα εµφανίστηκε να υποστηρίζεται από τραπεζικά κεφάλαια ύψους 50 δισ. δολαρίων!) ζήτησαν και είχαν πρόσφατα ραντεβού με τον κ. Σαμαρά στον οποίο γνωστοποίησαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για το αεροδρόμιο το οποίο με το που δημοπρατήθηκε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 15 εταιρειών από όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για έναν έργο 800 εκ. ευρώ και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του θα εργάζονται 1000 άτομα ενώ όταν ξεκινήσει η λειτουργία του Αεροδρομίου υπολογίζεται ότι θα απασχολεί 4000 εργαζόμενους.
Η συμβατική διάρκεια της περιόδου παραχώρησης ορίζεται στα 35 χρόνια, ενώ ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να καταθέσει - εάν θα ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος - εγγυητική επιστολή ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ
Το αεροδρόμιο θα περιλαμβάνει ένα διάδρομο κατηγορίας Ε, με δυνατότητα να γίνει μήκους 3.800 μέτρων, ένα τροχόδρομο παράλληλο και ισομήκη με τον διάδρομο κατηγορίας Ε πλάτους 45 μέτρων, με πρόβλεψη για μελλοντική δυνατότητα κατασκευής και δεύτερου τροχόδρομου, τρεις (3) κατʼ ελάχιστον συνδετήριους τροχόδρομους υψηλής ταχύτητας και δύο (2) κατʼ ελάχιστον συνδετήριους τροχόδρομους μεταξύ αεροδρομίου και στρατιωτικού αεροδρομίου.
Το αεροδρόμιο επίσης θα έχει:
Πέντε (5) κατʼ ελάχιστον σταθερές θέσεις (γέφυρες επιβίβασης) τύπου Multiple Aircraft Ramp System (MARS), οι οποίες δέχονται έως και 10 αεροσκάφη για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση και 25 κατʼ ελάχιστον, επιπλέον θέσεις στάθμευσης στην πίστα, με δυνατότητα αυτόνομης προσέγγισης και απομάκρυνσης (τύπου Power In-Power Out), σύστημα αποθήκευσης και διανομής καυσίμων με υπόγειο δίκτυο τροφοδοσίας αεροσκαφών για κάθε θέση στάθμευσης.
Χώρους στάθμευσης με χωρητικότητα κατʼ ελάχιστον 800 οχημάτων, χώρους αναμονής για κατʼ ελάχιστον 50 τουριστικά λεωφορεία, 150 ταξί και 20 επαγγελματικά οχήματα εξυπηρέτησης επιβατών?(μίνι βαν ξενοδοχείων, κλπ) και θέσεις στάθμευσης για μέσα μαζικής μεταφοράς και πλήρες οδικό δίκτυο 2 λωρίδων ανα κατεύθυνση εντός του αεροδρομίου.
Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα βιολογικού καθαρισμού που θα δέχεται τα λύματα του αεροδρομίου καθώς και των γειτονικών οικισμών. Αντιπλημμυρική προστασία και αποχέτευση ομβρίων υδάτων. Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
cretalive
Ετικέτες Πολιτική
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα