8 Ιουν 2014

Το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου είναι από ανθρώπινο δέρμα



Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επιβεβαίωσαν "χωρίς αμφιβολία" πως το εξώφυλλο του εν λόγω βιβλίου είναι φτιαγμένο από ανθρώπινο δέρμα.
Πιο συγκεκριμένα, λέγεται πως ανήκει σε γυναίκα ψυχικά ασθενή που κατέληξε μετά απο εγκεφαλικό επεισόδιο. Το νεκρό της σώμα πήγε στα αζήτητα και μάλλον τελικά είχε αυτό το δυσάρεστο τέλος, αφού το δέρμα της χρησιμοποιήθηκε για να δέσει το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα και ποιητή Αρσέν Ουσέ «Des destinées de l'ame» (μετάφραση: Οι προορισμοί της ψυχής) που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη Χάουτον του Χάρβαρντ.

Το βιβλίο χρονολογείται περί το 1800, εποχή κατά την οποία είχε ανθίσει η ανθρωποδερμική βιβλιοδεσία, βιβλιοδεσία δηλαδή με ανθρώπινο δέρμα, συνήθως άπορων ή εγκληματιών.

Μάλιστα, στο εσωτερικό του βιβλίου αναφέρεται και ο λόγος για τον οποίο ο συγγραφέας αποφάσισε να δέσει το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα.

"Αν το δείτε προσεκτικά θα μπορέσετε να διακρίνετε τους πόρους του δέρματος. Ένα βιβλίο για την ανθρώπινη ψυχή άξιζε ανθρώπινο εξώφυλλο" σημειώνει.






e-go

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα