14 Ιουλ 2014

Ρέθυμνο: Το ενδιαφέρον διάσημων ερπετολόγων προκαλεί ο «Σήφης»


Μέχρι και το ενδιαφέρον του Μαροκινού "γητευτή" των κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπεχρά, κατάφερε να προκαλέσει άθελά του ο «Σήφης», ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα έχει βρει άλλο σημείο της λίμνης του φράγματος για ν' απολαμβάνει την ησυχία του, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.

Και ενώ ο Ολιβιέ Μπεχρά -που θεωρείται σπεσιαλίστας στο είδος του- έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να έρθει στο Ρέθυμνο ώστε να πάρει μέρος στην επιχείρηση για την αιχμαλωσία του "Σήφη"- οι εμπλεκόμενοι φορείς, εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα το τεράστιο ερπετό θα πέσει τελικά στις παγίδες που του έχουν στήσει…

O Ολιβιέ Μπεχρά, είναι o Μαροκινός "γητευτής" των κροκοδείλων, που εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στο Ρέθυμνο. Για ποιο λόγο; Μα φυσικά για να συλλάβει τον "Σήφη". Το νεαρό σε ηλικία κροκόδειλο που ζει στα νερά της λίμνης του φράγματος των Ποταμών.

Με αφορμή τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση του Σήφη, ο Μαροκινός ακτιβιστής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην καταγραφή και μελέτη κροκοδείλων, έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον διευθυντή διαχείρισης συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων του Ο.Α.Κ., εκδηλώνοντας του το ενδιαφέρον να πάρει μέρος στην επιχείρηση για την αιχμαλωσία του τεράστιου ερπετού. Το μόνο που ζητά είναι να του εξασφαλίσουν τα εισιτήρια και όλα τα υπόλοιπα -όπως είπε- είναι δική του δουλειά.

Οι εμπλεκόμενοι -με το θέμα του Σήφη- φορείς θα καθίσουν σε στρογγυλό τραπέζι προς τα τέλη της εβδομάδας για συναποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους, εάν φυσικά μέχρι τότε το τεράστιο ερπετό δεν έχει πιαστεί στη φάκα. Στη νέα σύσκεψη που θα γίνει ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης θα συζητήσει και το ενδεχόμενο της έλευσης του Ολιβιέ Μπεχρά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση "Σήφης ο κροκοδειλάκιας" έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και ενός άλλου έμπειρου ερπετολόγου από την Αυστρία. Του Έρβιν Μόζερ.

Ο μεγαλόσωμος Σήφης πάντως, μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται περισσότερο έξυπνος απ' ότι τον περιμέναν οι ειδικοί, καθώς εκτός του ότι άλλαξε σημείο που συχνάζει, αρκετά συχνά από το Σάββατο μέχρι και σήμερα φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τη φάκα που έχει στηθεί στο ύψος της Πατσού, όμως παρόλα αυτά δεν πέφτει στην παγίδα.

neatv

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα