12 Ιουλ 2014

Προβλήματα υδροδότησης στην Ιεράπετρα



Συνεχίζονται στην Ιεράπετρα τα προβλήματα υδροδότησης και οι κάτοικοι εξακολουθούν να εκφράζουν την αγανάκτησή τους.
Τα έργα στο υδραγωγείο Ιεράπετρας ολοκληρώνονται σταδιακά και η εξυπηρέτηση θα γίνεται πολύ καλύτερα με τη λειτουργία και της τρίτης δεξαμενής, στην οποία οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Ωστόσο οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα. Στο μεταξύ ο Δήμος καλείται από την Εισαγγελία σχετικά με τη χρήση νερού από το Φράγμα Μπραμιανών.
Στις προσπάθειες να διασφαλιστούν επαρκείς ποσότητες νερού που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου, αναφέρεται ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης. «Είναι σε εξέλιξη η ανακαίνιση και συντήρηση των δεξαμενών της πόλης, που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Γίνεται μόνωση, αντικατάσταση βανών, των συνδέσμων μεταξύ των δεξαμενών, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Οι δεξαμενές είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του '50 και έκτοτε δεν είχαν συντηρηθεί σε μεγάλη κλίμακα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα προκύψουν σημαντικές βελτιώσεις», επεσήμανε.
Ερωτηθείς ο κ. Αναστασάκης για το εάν ισχύει πως καλείται ο Δήμος από την Εισαγγελία για τη χρήση νερού από το Φράγμα απάντησε: «Σε περιόδους αιχμής ο Δήμος Ιεράπετρας χρειάζεται περίπου 9.000 κυβικά νερού ημερησίως. Περίπου 4.000 κυβικά έρχονται προς τις δεξαμενές από τις πηγές της Σαρακίνας. Το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και τμήματά του είναι από τη δεκαετία του '60 με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με βλάβες και διαρροές. Από τα ταχυδιυλιστήρια λαμβάνονται περίπου 1.000 κυβικά. Επίσης από τις πηγές του Ψυχρού 2.000 κυβικά, αν και φέτος ήταν λιγότερα λόγω μη βροχοπτώσεων. Ακόμη από μια γεώτρηση στην περιοχή των Μπραμιανών μικρής αποδοτικότητας περίπου 200. Με τα παραπάνω δεδομένα είναι φανερό πως είμαστε ελλειμματικοί στις ποσότητες που χρειαζόμαστε και υπολείπονται επομένως για να καλυφθούν οι ανάγκες 2.000 κυβικά ημερησίως σε περιόδους αιχμής. Πριν από 15 περίπου χρόνια ο Δήμος Ιεράπετρας, και θεωρούμε ότι καλώς έπραξε, αγόρασε ταχυδιυλιστήρια, που τοποθέτησε στις δεξαμενές και δέχεται νερό από το φράγμα των Μπραμιανών. Το νερό αυτό περνά από τα ταχυδιυλιστήρια, χλωριώνεται και διατίθεται προς κατανάλωση, τώρα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει δε η άδεια για τη λήψη νερού από το φράγμα, από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Δυστυχώς υπήρξαν καταγγελίες από συντοπίτες μας που δε βοηθούν με αυτές τις ενέργειες την πόλη και καταγγέλλουν σε Εισαγγελείς, Υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες ότι κακώς παίρνουμε νερό από το φράγμα. Αυτή τη στιγμή έχει κληθεί ο Δήμος να δώσει κατάθεση στον Εισαγγελέα για ποιό λόγο χρησιμοποιούμε νερό από το φράγμα, το οποίο επαναλαμβάνουμε καταλήγει προς κατανάλωση, αφού προηγηθεί η σχετική προαναφερθείσα διαδικασία. Εάν δεν παίρναμε το νερό από το φράγμα θα υπήρχαν περίοδοι που θα λέγαμε δυστυχώς το νερό νεράκι».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
Πηγή: anatolh

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα