31 Ιουλ 2014

Εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη, καθώς η φρεγάτα «Σαλαμίς» πλέει ήδη προς την περιοχή, όπου αναμένεται να φτάσει σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να παραλάβει τους επτά υπαλλήλους της πρεσβείας και όσους από τους 80 Ελληνες της Τρίπολης επιθυμούν να αναχωρήσουν από τη χώρα.
Η αποστολή της φρεγάτας, στην οποία επιβαίνουν και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, κρίθηκε επιβεβλημένη από την ελληνική κυβέρνηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Λιβύη. Η επιχείρηση είναι λεπτή και καταβλήθηκε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην αυξηθεί ο βαθμός επικινδυνότητας για τους συμμετέχοντες σε αυτήν.
Επαφές
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες επιθυμούν να απεγκλωβίσουν πολίτες τους που βρίσκονται στη Λιβύη. Οπως έγινε γνωστό, η ελληνική φρεγάτα είναι πολύ πιθανόν να παραλάβει Κύπριους, Βρετανούς, Κινέζους και Μαλτέζους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε απεγκλωβίσει εκατοντάδες Κινέζους από τη Λιβύη το 2011, όταν ξέσπασε η εμφύλια σύρραξη που οδήγησε στην επέμβαση του ΝΑΤΟ και αργότερα στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

Σημειώνεται ότι σε παρόμοιες επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό υπηκόων τους από τη Λιβύη προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα