22 Αυγ 2014

Ο 30χρονος από τον Άγιο Ανδρέα πήρε το δρόμο για τη φυλακή...

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής βρίσκεται πλέον ο 30χρονος από το χωριό Άγιος Ανδρέας Ρεθύμνου που φέρεται ως ένας από τους δύο που είχαν ηγετικό ρόλο στις εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσε τις προηγούμενες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. στη Κρήτη. Σήμερα ξεκίνησαν οι απολογίες των 5 πρώτων μελών από τους 12 συλληφθέντες. Ενώπιον του Ανακριτή βρέθηκαν εκτός από τον 30χρονο, ένας 26χρονος από το Μονοφάτσι Ηρακλείου, ένας 38χρονος από το Σφακάκι Ρεθύμνου, ένας 29χρονος από το Καστέλι Πεδιάδας Ηρακλείου και ένας 34χρονος από την Ιεράπετρα.

O 26χρονος κατηγορούμενος ζήτησε μέσω των συνηγόρων του και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον 38χρονο από το Σφακάκι επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Στον 29χρονο από το Καστέλι Πεδιάδας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπές, επιβλήθηκε εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στον 34χρονο από την Ιεράπετρα, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προμήθεια ναρκωτικών, επιβλήθηκε εγγύηση 4.000 € και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Εν, τω μεταξύ, οι 12 καλούνται να αντικρούσουν βαρύτατες ποινικές διώξεις και στοιχεία που προέρχονται από την καταγραφή των επικοινωνιών τους. Συνήθως για το ντελίβερι των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τις εκφράσεις "το αρνί", το "πράμα" και το "σουβλάκι", ενώ έχουν καταγραφεί και άλλες λέξεις- κλειδιά που ακούγονται στις ηχογραφημένες συνομιλίες τους.

Όλοι τους εμφανίζονται ως άτομα ιδιαίτερα σκληρά και αδίστακτα. Αυτό φαίνεται και από τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το σχέδιο βομβιστικής επίθεσης εναντίον του δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε εκβιασμούς. Πίσω από το σχέδιο επίθεσης, σύμφωνε με τη νέα κρήτη, κατά του κ. Πολάκη βρίσκεται διένεξη της δημοτικής Αρχής με οικογένεια του χωριού Σκαλωτή Σφακίων, μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι καταπάτησαν έκταση που ανήκει στο Δήμο.

Από την ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών ανάμεσα στους βασικούς κατηγορουμένους προκύπτει ότι το σχέδιο βομβιστικής επίθεσης ανέλαβε να υλοποιήσει 42χρονος κάτοικος της Επισκοπής, ο οποίος διατηρεί συγγενική σχέση με την οικογένεια των καταπατητών. Η εντολή φαίνεται να δόθηκε όταν ο δήμαρχος Σφακίων προσπάθησε να τους επιβάλει πρόστιμο για την έκνομη δράση τους.

Ωστόσο, τη στιγμή που ο 42χρονος ήταν έτοιμος για την εκτέλεση του "συμβολαίου", μεσολάβησε επέμβαση των αστυνομικών που άκουγαν τις συνομιλίες τους και η δολοφονική επίθεση αποτράπηκε. Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν 3,2 κιλά ζελατοδυναμίτιδας και 833 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας.

Μέσα από τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και ειδικότερα των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών έρχονται στο φως και λεπτομέρειες για την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσαν τα μέλη της σπείρας στις 16 Ιανουαρίου, με στόχο το σπίτι του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία του Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Τρία Μοναστήρια.

Το σχέδιο επίθεσης φαίνεται ότι είχαν καταστρώσει δύο από τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στη σπείρα, ενώ φυσικός αυτουργός της ένοπλης επίθεσης φέρεται ο 41χρονος Αλβανός, που έχει στο μεταξύ προφυλακιστεί για άλλη υπόθεση.
Οι δράστες ματαίωσαν τρεις φορές το σχέδιο επίθεσης στο διάστημα από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου επειδή ο επιχειρηματίας απουσίαζε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.


Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο Αλβανός φυσικός αυτουργός της επίθεσης πυροβόλησε 17 φορές κατά του σπιτιού, ενώ θραύσματα από βολίδες του καλάσνικοφ βρέθηκαν σφηνωμένα όχι μόνο στους τοίχους και τις πόρτες, αλλά και στον καναπέ του σαλονιού, καθώς και στο μπάνιο του ισογείου.

Η διαδικασία είναι μαραθώνια και θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα