5 Σεπ 2014

Δυσκολεύονται οικονομικά τα τοπικά καταστήματα στη Σητεία

Ικανοποιητική κρίνεται η κίνηση του Αυγούστου για τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της Σητείας, ενώ αντίθετα μέτρια χαρακτηρίζεται η κίνηση στο σύνολο της θερινής περιόδου, που σταδιακά ολοκληρώνεται, όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης.
Ο κ. Καλαμπόκης και ιδιοκτήτες ταβερνών, εστιατορίων, καφέ της Σητείας αναφέρουν ότι μπορεί τη φετινή καλοκαιρινή σαιζόν η παρουσία επισκεπτών -κυρίως του εξωτερικού κι όχι τόσο πολύ των Ελλήνων- να ήταν αυξημένη στην περιοχή, ωστόσο αυτό δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.
Εξαίρεση, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί ο μήνας Αύγουστος, στη διάρκεια του οποίου η κίνηση ήταν σαφώς καλύτερη. Όμως και πάλι δεν αρκούν 3-4 εβδομάδες για να καλυφθεί η υπόλοιπη σαιζόν.
«Κατά τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού η κίνηση ήταν ιδιαίτερα μικρή. Αντίθετα η προσέλευση του κόσμου τον Αύγουστο ήταν αρκετά καλή, με μία βέβαια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με άλλα χρόνια, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και κυρίως των Ελλήνων επισκεπτών και των ετεροδημοτών ήταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χρονιές.
Αυτό ήταν εμφανές στα καταστήματα, ενώ δηλαδή η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, η κατανάλωση ήταν οριακά ικανοποιητική. Και τούτο οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία που βρίσκονται οι πολίτες και έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της αγοραστικής δύναμης.
Παράλληλα ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η πολύ μικρή διάρκεια της τουριστικής περιόδου στη Σητεία, η οποία ουσιαστικά αφορά το μήνα Αύγουστο. Όταν λοιπόν συζητάμε για μόνο τρεις εβδομάδες τον Αύγουστο, αντιλαμβάνονται όλοι ότι δεν αρκεί αυτό το χρονικό διάστημα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των υπολοίπων μηνών. Σήμερα που μιλάμε διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και η εικόνα της Σητείας είναι τελείως διαφορετική με αυτή των προηγούμενων ημερών», σημείωσε ο κ. Καλαμπόκης.



ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ-anatolh

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα