28 Δεκ 2014

265.000 επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο το 2014

Σε δυναμικό λιμάνι κρουαζιέρας αναδεικνύεται το λιμάνι του Ηρακλείου το οποίο όπως δείχνουν τα στοιχεία κάνει πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει το 2014 οι επισκέπτες κρουαζιέρας στην πόλη υπολογίζονται σε 265.000 ενώ δεν υπάρχει κενό από την μια χρονιά στην άλλη αφού η τελευταία προγραμματισμένη άφιξη πλοίου του 2014 είναι στις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη του 2015 στις 7 Ιανουαρίου.
Προκειμένου μάλιστα να αυξηθεί ο αριθμός των εταιρειών που χρησιμοποιούν το Ηράκλειο ως λιμάνι αφετηρίας-κατάληξης δρομολογίων κρουαζιέρας (homeport), ο Οργανισμός Λιμένος της πόλης αναπτύσσει στρατηγική συνεργασία με το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γα τη δημιουργία του πρώτου επιβατηγού σταθμού, μέσα σε αεροδρόμιο για τουρίστες κρουαζιέρας.
Εξάλλου να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί τη χρονιά που πέρασε ο ΟΛΗ ανέλαβε πρωτοβουλία για την ανάδειξη του «συγκροτήματος» των Ενετικών Νεωρίων, που ξεκίνησε από τα δυτικά Νεώρια με τον φωτισμό, την περίφραξη-καθαρισμό τους και την τοποθέτηση «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας, ο ΟΛΗ και συνεχίστηκε στο ανατολικό τμήμα τους (Arsenali Nuovissimi) και στην δεξαμενή «Ζανε» (Cisterna Zane, που παρείχε 20.000 βαρέλια πόσιμου νερού επί Ενετοκρατίας).
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε στην συνολική αισθητική ανάδειξη της περιοχής. Συγκεκριμένα, προχώρησε στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου, στον φωτισμό εσωτερικά της δεξαμενής, την επισκευή του εξωτερικού φωτισμού και στην τοποθέτηση σύγχρονης «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας για τους επισκέπτες.
Ωστόσο τα «αγκάθια» στον τομέα της κρουαζιέρας εξακολουθούν να παραμένουν και η σύνδεση του ειδικού αυτού τουρισμού με την τοπική οικονομία παραμένει ζητούμενο. Μέσα σε αυτά άλυτο παραμένει το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες όταν υπάρχει άφιξη κρουαζιερόπλοιου καθώς μετά από δεκάδες συσκέψεις και επαφές, λύση δεν έχει βρεθεί.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα