5 Δεκ 2014

7.000 αστυνομικοί επί ποδός για τα τρία «μέτωπα»

Σοβαρούς φόβους ότι το επόμενο τριήμερο η Αθήνα και άλλες πόλεις θα γίνουν «κόλαση» λόγω επεισοδίων, εκφράζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Να θυμίσουμε ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται σε εγρήγορση δεδομένης της χρονικής σύμπτωσης της ψήφισης του Προϋπολογισμού, της 6ης επετείου μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του επιτελείου του στην Αθήνα, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Kι όλα αυτά στη σκιά της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού που έχει οδηγήσει σε όξυνση των εντάσεων τις τελευταίες ημέρες.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ρωμανό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση την Παρασκευή στις 17.00 έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Πάνω από 7000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ σε συναγερμό θα βρίσκεται και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Πανω από 7000 αστυνομικοί σε ετοιμότητα για το καυτό τριήμεροΣε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ
Κλείνουν από τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Κατεχάκη, με εντολή της αστυνομίας, ενώ την απαγόρευση όλων των πορειών και συγκεντρώσεων από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 18:00 το απόγευμα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω της επίσκεψης της τουρκικής κυβερνητικής αποστολής.

Πέραν του ιστορικού κέντρου, του Κολωνακίου και του Χίλτον, η απαγόρευση αφορά και περιοχές κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το κέντρο της Αθήνας.

Στις 12.00 του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώσεις για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση Ρωμανού.

Αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ακόμη την Κυριακή σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία για το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 στη πλατεία Συντάγματος για τον προϋπολογισμό.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλια, ο οποίος τόνισε:

«Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω από όλα τους πολίτες- ανεξαρτήτως διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων- να κατανοήσουμε την κρισιμότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου και το τί προστάζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα για μία ευνομούμενη Δημοκρατία... Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που απαιτεί διαρκή και συνεχή εγρήγορση, ώστε η ελευθερία να διασφαλίζεται και τα δικαιώματα των πολιτών να προστατεύονται ενάντια σε κάθε μορφή δράσης, που επιχειρεί να επιβληθεί με βία και καταστροφές».

Η ανησυχία κορυφώνεται, καθώς πριν μερικές ημέρες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια όπου κάηκαν αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο. Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στα Πανεπιστήμια, ενώ οι εκδηλώσεις ελληλεγγύης προς τον Ν. Ρωμανό συνεχίζονται με καταλήψεις και συγκεντρώσεις.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα