11 Δεκ 2014

Σύμφωνο φιλίας Κρήτης με κινέζικη περιφέρεια

<<Γέφυρα>> φιλίας και συνεργασίας για την προώθηση του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας ,του εμπορίου-κρητικών προϊόντων «απλώνουν» η Περιφέρεια Κρήτης και η περιοχή Wuhan της Κίνας που αριθμεί πάνω από δέκα εκατομμύρια κατοίκους.   Σε συνάντηση ηγετικών στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης με κλιμάκιο Κινέζων αξιωματούχων, συνυπογράφηκε σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον Κυβερνήτη της πόλης Wuhan, Che Xangao. Στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αλλά και οι προϊστάμενοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Βιργινία Μανασάκη (ενέργειας- βιομηχανίας), Αντίπας Σηφάκης( επιχειρηματικότητας-εμπορίου-καινοτομίας) και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, αναφέρθηκαν στις ιδιαιτερότητες και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, επισημαίνοντας τις δυνατότητες συνεργασίας στον πολιτισμό, τον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα, στον τομέα της ενέργειας αλλά και της προώθησης των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας.


Από την πλευρά της η Κινεζική αντιπροσωπία , αφού εξέφρασε τη χαρά της για την υπογραφή συμφώνου φιλίας και συνεργασίας, με την Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, τόνισε το ενδιαφέρον της για την προώθηση του τουρισμού της Κρήτης, της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Κρητικά προϊόντα και κυρίως το ελαιόλαδο.                         Στο υπόμνημα που συνυπογράφηκε για την ίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: Τα δύο μέρη θα επικοινωνούν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, θα ενθαρρύνουν τις επισκέψεις μεταξύ των υψηλά ιστάμενων στελεχών των κυβερνήσεων / αυτοδιοικήσεων των δύο περιοχών για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων παράλληλα ,όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, τα δύο μέρη θα προάγουν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της παιδείας, του αθλητισμού, του τουρισμού κλπ. Επίσης τα δύο μέρη θα αναπτύξουν επαφές και επικοινωνία μεταξύ οργανισμών και κοινοτήτων νεολαίας, γυναικών και εργασιακών σωματείων μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς και ανταλλαγές προσωπικού.
Η Κινέζικη αποστολή ευχαρίστησε τον κ. Κουκιαδάκη και όλη την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης  για την φιλοξενία-επικοδομητική συνεργασία  ενώ ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα