30 Δεκ 2014

Προγραμματική σύμβαση για δράσεις προβολής του Ρεθύμνου

Σειρά από σημαντικές αποφάσεις έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση για το 2014 το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.
Ενέκρινε την πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου τρέχουσας χρήσης.
Ενέκρινε την παράταση ισχύος, μέχρι 31/12/2016, της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Επιμελητηρίου, των Δήμων του Νομού Ρεθύμνης και της Π.Ε. Ρεθύμνης. Για την υλοποίηση της σύμβασης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θα καταβάλει από ίδιους πόρους το ποσό των 7.000,00 ευρώ (επτά χιλιάδες).
Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στη συνεργασία των παραπάνω συμβαλλομένων για την εκπόνηση, υλοποίηση ενεργειών, εκδηλώσεων, δράσεων και συμμετοχή σε προγράμματα, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών και των δημοτών των συμβαλλομένων Δήμων μέσω μιας ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης ανάδειξης και προβολής αφετέρου των αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του νομού Ρεθύμνης και αφετέρου των τοπικών προϊόντων που αποτελούν μέρος της τοπικής και ιστορικής παράδοσης λογιζόμενη και αυτή ως μέρος του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιοχή του νομού Ρεθύμνης.
Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού διαφορών Καταναλωτών Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως αναπληρωματικός.
Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού διαφορών Καταναλωτών Δήμου Μυλοποτάμου, ως εξής: α) Κων/νος Σπυριδάκης, ως τακτικός, β) Ιωάννης Δαφνομήλης, ως αναπληρωματικός.
Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού διαφορών Καταναλωτών Δήμου Αγίου Βασιλείου, ως εξής: α) Θωμάς Παπαδογιάννης, ως τακτικός, β) Καλλιόπη Ανδρεδάκη, ως αναπληρωματικός.
Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου, με περίπτερο, στην 2η Έκθεση GREKLAND PANORAMA, με στόχο την τουριστική προβολή του Ρεθύμνου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στο διάστημα 13 – 14 Φεβρουαρίου 2015.
Ενέκρινε την επιχορήγηση: α) του Δήμου Ρεθύμνης με το ποσό των 1.000,00 Ευρώ και β) του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος με το ποσό των 1.000,00 Ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους 2014, με στόχο την τόνωση των τοπικών αγορών και τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου κλίματος.
Αποφάσισε την αναστολή εκτύπωσης και ταχυδρομικής αποστολής του τριμηνιαίου ενημερωτικού περιοδικού έντυπου του Επιμελητηρίου με τίτλο «ΕΠΙμελητήριο+ΕΠΙχειρήσεις», το οποίο εφεξής, μέχρι νεωτέρας, θα εκδίδεται μόνο ηλεκτρονικά. Η αναστολή εκτύπωσης επιβάλλεται από το γεγονός ότι από 1/1/2015 η συνδρομή επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια είναι προαιρετική με συνέπεια να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου και η δυνατότητα κάλυψης στοιχειωδών υποχρεώσεών του.
Συζήτησε εισήγηση Επιτροπής, που είχε συστήσει, σχετικά με πιθανές λύσεις και εναλλακτικούς δρόμους οικονομικής βιωσιμότητας του Επιμελητηρίου, έτσι να συνεχισθεί και να αναβαθμισθεί ο ρόλος του δημόσιου φορέα εκπροσώπησης και στήριξης των επιχειρήσεων, παροχής υπηρεσιών και τεκμηριωμένων συμβουλευτικών και γνωμοδοτικών πρωτοβουλιών προς την Πολιτεία για την άσκηση ορθών πολιτικών.



goodnet

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα