7 Δεκ 2014

Eπεισόδια και προσαγωγές στα Χανιά

Επεισοδιακά και με προσαγωγές ολοκληρώθηκαν στα Χανιά οι κινητοποιήσεις με αφορμή τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Φθορές προκλήθηκαν στο κτήριο που στεγάζεται το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη ενώ επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα εκτυλίχθηκαν μπρσοτά από καταστήματα τραπεζών στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο ύψος των οδών Ελ. Βενιζέλου και Δασκαλογιάννη.
Αργά το βράδυ συγκεντρώθηκε κόσμος στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να διαμαρτύρηθεί για προσαγωγές στις οποίες προχώρησαν οι αστυνομικοί.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική. Το κλίμα ήταν φορτισμένο εξαιτίας και της υπόθεσης του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού ο οποίος ήταν παρών στη δολοφονία του 15χρονου τότε φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και γονείς.
Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 8 το βράδυ από την πλατεία Αγοράς και ακολούθησε τους δρόμους Αποκορώνου, Σολωμού, Σφακιανάκη με κατεύθυνση την πλατεία Δικαστηρίων και από εκεί μέσω της οδού Ανδρέα Παπανδρέου (Δημοκρατίας) κατευθύνθηκε προς τη Σπλάντζια.
ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Κατά το πέρασμα της πορείας από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου κάποιοι προκάλεσαν φθορές στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη.
ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος των οδών Δασκαλογιάννη και Ελ. Βενιζέλου και των τραπεζών που υπάρχουν εκεί και οι οποίες φρουρούνταν από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας. Ομάδα νεαρών που ήταν στην ουρά της πορείας με καλυμμένα πρόσωπα, έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους μετέτρεψε σε οδόφραγμα και πέταξε πέτρες αλλά και φλεγόμενα αντικείμενα –σύμφωνα με πληροφορίες μολότοφ- σε προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών (δακρυγόνων) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και η κίνηση των οχημάτων να διακοπεί.
ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
Στη συνέχεια η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, σύμφωνα με πληροφορίες έξι νεαρών. Αυτόπτης μάρτυς των προσαγωγών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Γιάννης Σαρρής, ο οποίος μιλώντας στα «Χανιώτικα νέα» είπε ότι ξαφνικά αστυνομικοί ήρθαν στο σημείο που ο ίδιος βρισκόταν στην πλατεία Αγοράς, ενώ ο κύριος όγκος της πορείας είχε συνεχίσει προς την Σπλάντζια, και προσήγαγαν νεαρούς οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια.
Εως αργά το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο παρέμεινε κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για τις προσαγωγές.
ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
Αργά το βράδυ ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης με αφορμή τις φθορές που προκλήθηκαν νωρίτερα στο Γραφείο του, έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Οι «γενναίοι» κουκουλοφόροι που έδρασαν τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου στα Χανιά, ανάμεσα στα άλλα σπουδαία τους «κατορθώματα», «κατάφεραν» να σπάσουν κι ένα παράθυρο ισογείου στην οδό Πλάτωνος: ένα από τα παράθυρα του γραφείου μου! Ούτε με πτοούν, ούτε καν με ανησυχούν, τόσο εμένα όσο και τους συνεργάτες μου. Η ενέργεια αυτή, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει την αποφασιστικότητά μου να υπηρετήσω τις θέσεις που πιστεύω, και για τις οποίες οι πολίτες των Χανίων με εξέλεξαν βουλευτή. Η δημοκρατία δε φοβάται τη βία – κανείς δεν μπορεί να καταλύσει την έννομη τάξη στην πατρίδα μας.Όσοι εκ του ασφαλούς δημιουργούν το κλίμα που ευνοεί τις πράξεις πολιτικής βίας, όσοι αισθάνονται «όμοροι» πολιτικά, ή «αλληλέγγυοι» με αυτούς που σπάνε και καίνε με κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν, και θα αποδώσουν στον καθένα τις ευθύνες του ! Όσο για το παράθυρο, μικρό το κακό, τη Δευτέρα θα έχει αντικατασταθεί!».
Ελένη Φουντουλάκη-Γιάννης Λυβιάκης
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα