24 Ιαν 2015

Όλα έτοιμα στο νομό Λασιθίου για τις εκλογές

«Οι υπηρεσίες μας είναι έτοιμες για την εκλογική διαδικασία», δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, δίνοντας το στίγμα της πυρετώδους προετοιμασίας που εξελίσσεται στο διοικητήριο εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής και με βασικό στόχο να εξελιχθούν όλα ομαλά και χωρίς προβλήματα στις κάλπες.
«Οι Υπηρεσίες μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα διότι εδώ και δύο εβδομάδες εργάζονται συστηματικά προετοιμάζοντας τα διαδικαστικά θέματα για τη διεκπεραίωση των εκλογών. Γενικά, είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας και βέβαια το πρόγραμμα λειτουργίας του εκλογικού συνεργείου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου ξεκινά το πρωί και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ προκειμένου να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία. Το ίδιο θα ισχύει μέχρι το τέλος της διαδικασίας», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης.
Την Πέμπτη το εκλογικό συνεργείο προχώρησε στη δυσκολότερη διαδικασία, που αφορά την ετοιμασία των εκλογικών σάκων, όπου τοποθετήθηκαν τα ψηφοδέλτια κι όλο το εκλογικό υλικό και την Παρασκευή οι 163 σάκοι παραδόθηκαν στις αντιπροσωπείες των Δήμων του νομού, απ' όπου θα παραδοθεί το Σάββατο κάθε σάκος στο δικαστικό αντιπρόσωπο, που θα έχει την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας στο εκλογικό τμήμα που έχει οριστεί.
Επίσης οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για την προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων και μέχρι το Σάββατο θα τοποθετήσουν τις κάλπες και τα παραβάν για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.
Την ημέρα των εκλογών η Αντιπεριφερειάρχης θα βρίσκεται στο Διοικητήριο για την έναρξη παραλαβής των τηλεγραφημάτων μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 7 το απόγευμα. Με δεδομένη την εμπειρία που υπάρχει από προηγούμενες διαδικασίες, η ροή των αποτελεσμάτων αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 8 το βράδυ, ενώ δύο ώρες μετά, εκτιμάται πως θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για την εξέλιξη των αποτελεσμάτων στο νομό.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
anatolh

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα