2 Ιαν 2015

Εργασιών συνέχεια… για την επέκταση του δημοτικού πάρκινγκ

Ξεκινούν και πάλι μετά από περιπέτεια 4 μηνών οι εργασίες για την επέκταση του δημοτικού πάρκινγκ στην οδό Περίδου καθώς το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε τον Δήμο Χανίων. Ενάντια στην κατασκευή του χώρου στάθμευσης είχε προσφύγει ζητώντας το σταμάτημα των εργασιών και την επιβολή προστίμου ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Πάρκινγκ Ελλάδας.
«Πρακτικά η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου σημαίνει ότι οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν άμεσα», δήλωσε στα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ o αντιδήμαρχος και πρόεδρος της “Κύδων Α.Ε.” κ. Γιώργος Πουλιδάκης, εκφράζοντας την άποψη πως το έργο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και να δοθεί προς χρήση. «Υπήρξε μια προσωρινή διακοπή των εργασιών και αναστολή της οικοδομικής άδειας μετά από αγωγή του Συλλόγου Ιδιωτικών Πάρκινγκ Ελλάδας στον οποίο μετέχουν και Χανιώτες επιχειρηματίες. Ετσι από τον Σεπτέμβριο είχαμε μια στασιμότητα που πήρε τέλος από τις 31 Δεκεμβρίου μετά τις αποφάσεις 199 και 200 του Διοικητικού Εφετείου που απορρίπτουν τα προσωρινά μέτρα, με τα οποία ζητούσαν να σταματήσει το έργο και να πληρώσουμε μεγάλο πρόστιμο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Για μένα ήταν ό,τι καλύτερο προσωπικά γιατί έχω αγωνιστεί σκληρά για να γίνει αυτό το έργο. Διαβιβάζω τις προθέσεις μου στους αντιδίκους για ειλικρινή μελλοντική συνεργασία και τους ενημερώνω ότι δεν είμαστε εκδικητικοί. Ομως δεν θα ανεχτούμε ούτε μία περαιτέρω πρόκληση ταλαιπωρίας σε βάρος του χανιώτικου λαού στο μέλλον», είπε ο κ. Πουλιδάκης. Ηδη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της “Κύδων Α.Ε.”, ο εργολάβος που ξεκίνησε το έργο έχει αποχωρήσει και έχει γίνει επαφή με τον δεύτερο και τον τρίτο του ίδιου διαγωνισμού που έχουν εκφράσει την επιθυμία να ολοκληρώσουν το έργο. Συνολικά έχει εκτελεσθεί το 65% των εργασιών της επέκτασης κατά 5 ορόφους του δημοτικού πάρκινγκ που έχει προϋπολογισμό περίπου 1 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Jessica”.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα