23 Ιαν 2015

Ανακοίνωση του Δήμου Σητείας για τη ρύθμιση οφειλών

Σύμφωνα με το υπ΄αριθ.50045/12-1-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, δίδεται η δυνατότητα στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών,να παρέχουν διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής των οφειλών τους,ανάλογα με το ύψος της βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απαραίτητα:
α) η αναλυτική δήλωση όλων των εισοδημάτων,περιουσιακών στοιχείων και τυχόν οφειλών προς τρίτα πρόσωπα
β) η διαπίστωση ότι έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας και
γ) αν οι συνολικές οφειλές υπερβαίνουν το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ η προσκόμιση στοιχείων από τα οποία προκύπτει η πρόσκαιρη οικονομική αδυναμία και η δυνατότητα τήρησης των όρων ρύθμισης με υπογραφή για τον έλεγχο και πιστοποίηση από ανεξάρτητο εκτιμητή.
Για βασικές συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, επιπλέον απαιτείται η πρόσθετη παροχή εγγυήσεων ή διασφάλισης ή εμπράγματης ασφάλειας για το σύνολο αυτών.
Ανεξάρτητος εκτιμητής θα προσδιορίσει την αξία της προσφερόμενης διασφάλισης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν με αίτηση τους και εφόσον συντρέχουν λόγοι πραγματικής οικονομικής αδυναμίας και δυνατότητας τήρησης του προγράμματος δόσεων, να ρυθμίζονται εφάπαξ και να καταβάλλονται σε δύο (2) έως δώδεκα (12) ισόποσες δόσεις και κατ΄εξαίρεση σε είκοσι τέσσερις (24) ισόποσες μηνιαίες δόσεις εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία.
Η πρώτη δόση της ρύθμισης είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα του Δήμου:α) Δημ.Ενότητα Σητείας 28433-40532 β) Δημ.Ενότητα Ιτάνου 28433-40800 γ) Δημ.Ενότητα Λεύκης 28433-40002 κ΄δ) Δημ.Ενότητα Ανάληψης 28430-51105.


Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΡΖΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα