14 Ιαν 2015

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μετρούν απώλειες

Την κοπή της βασιλόπιτας συνδύασε με την ετήσια γενική συνέλευσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Λασιθίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, όπου παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμ. Πεπόνης, αλλά και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εμμ. Θραψανιώτης ο οποίος και χαιρέτισε τη συνέλευση, κ.α.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Περουλάκης και στη συνέχεια ευλόγησε τη βασιλόπιτα ευχόμενος στους εργαζόμενους «χρόνια πολλά και υγεία και ευτυχία στα σπίτια όλων».
Στη συνέλευση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχ. Γαρεφαλάκης ευχήθηκε στους συναδέλφους του υγεία και μια καλή χρονιά, χωρίς προβλήματα. Τόνισε ότι «το 2014 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό και ορισμένα ξενοδοχεία επιμήκυναν τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Η επιμήκυνση θα ήταν καλό να ίσχυε για όλα τα ξενοδοχεία, μιας και η περιοχή μας διαθέτει ότι τα προνόμια, λόγω καιρικών συνθηκών κλπ., δυστυχώς όμως, δεν το εκμεταλλεύονται. Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα συνεχίσει να διεκδικεί την αύξηση των μηνών κάλυψης ανεργίας από το Ταμείο. Δυστυχώς ο κλάδος, όπως και άλλοι, μετρούν απώλειες στα κεκτημένα τους λόγω των μνημονίων. Αλλά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δε θα σκύψουν τα κεφάλι, θα αντιδράσουμε, θα διεκδικήσουμε. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί γιατί μόνο τότε θα έχουμε αποτελέσματα», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.
Στη συνέλευση μίλησε επίσης ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μανόλης Πεπόνης, περιγράφοντας με αδρά λόγια τα πάρα πολύ δύσκολα, τελευταία χρόνια, που -όπως τόνισε- το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου πάλεψε και κατάφερε να σταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί, παρ' όλο που υπήρχε μεθόδευση να κλείσει κι αυτό μαζί με τα άλλα εργατικά κέντρα της χώρας.
Στη συνέλευση μίλησε επίσης η Γραμματέας του σωματείου Μαρία Φαζού, περιέγραψε τη σκληρή πραγματικότητα που διέπει τις εργασιακές σχέσεις γενικά, αλλά και στο χώρο των ξενοδοχείων.
Τα φλουριά από τις δύο βασιλόπιτες βρήκαν οι κ. Μαρία Φαζού και Μαρία Γιόλα.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ-anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα