9 Φεβ 2015

Βαριές απώλειες τη νέα σεζόν από ρωσική και σκανδιναβική αγορά

Τεράστιο πλήγμα πρόκειται να δεχτούν τη νέα τουριστική περίοδο τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία της Κρήτης, που παραδοσιακά γέμιζαν με ρώσους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία οι απώλειες αναμένεται να φτάσουν έως και το 70%, ενώ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και από τη σκανδιναβική αγορά, η οποία επίσης καταγράφει απώλειες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Πιο αναλυτικά, είναι από τους καλύτερους τουρίστες που έρχονται στην Κρήτη, αφού οι σουίτες και τα πολυτελή δωμάτια των πεντάστερων ξενοδοχείων γεμίζουν μ' αυτούς. Ο λόγος για τους ρώσους για τους οποίους -όπως όλα δείχνουν- τα πράγματα άλλαξαν φέτος.

Η κρίση στην Ουκρανία, η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και η βίζα, είναι αυτά που εμποδίζουν τους ρώσους τουρίστες να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι προς τη χώρα μας.

Όμως, δεν είναι μόνο οι ρώσοι, αλλά και μία ακόμη παραδοσιακή αγορά αυτή των σκανδιναβών, που παραδοσιακά επέλεγαν τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Σκαμπανεβάσματα όμως παρατηρούνται και στη γερμανική αγορά. Ωστόσο, ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι κρατήσεις απ' όλες σχεδόν τις υπόλοιπες αγορές, με βασικότερη την Αγγλία.

Στέλλα Μαθιουδάκη
neatv

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα