20 Φεβ 2015

Ρέθυμνο: «Πάγωσαν» οι δρόμοι από το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες

Σε πάγο μετατράπηκαν οι επαρχιακοί δρόμοι και στο νομό Ρεθύμνου χθες, με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα κατά την κίνηση των οχημάτων. Η χιονόπτωση της Τετάρτης, αν και όχι τόσο έντονη όσο στην κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ήταν αρκετά για να μετατρέψουν τους δρόμους σε …παγοδρόμια.
Όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Βότσογλου, ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν τα ορεινά σημεία του Αμαρίου, αλλά και του Μυλοποτάμου. Επιπλέον, το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην εθνική οδό, στο ύψος των Σισών, όπου μάλιστα η τροχαία έκρινε πως έπρεπε να διακοπεί και η κίνηση των οχημάτων για κάποια ώρα, ώστε να μην υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα.
Τα συνεργεία των δήμων, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, έκαναν ρίψη αλατιού, όμως η ολισθηρότητα λόγω του πάγου είναι εξαιρετικά δύσκολη να αντιμετωπιστεί.
Δεν έλειψαν τα προβλήματα με οχήματα, που «έφυγαν» από το δρόμο τους, όμως δεν προέκυψε κανένα σοβαρό ατύχημα.
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη με σποραδικές βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

goodnet

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα