27 Φεβ 2015

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο "Γ. Δασκαλογιάννης" στις δηλώσεις Σταθάκη

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Χανίων έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, αλλά και το e-mail Βαρουφάκη, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων θα προχωρήσουν.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης, "Καλημέρα στις 7", ο πρόεδρος των εργαζομένων Μανώλης Αρμουτάκης, έκανε ουσιαστικά λόγο για κοροϊδία, τονίζοντας πως "τόσο ο κ. Σταθάκης, όσο και άλλοι υποψήφιοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δίπλα μας στους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου. Τι έγινε λοιπόν ξαφνικά; Αντι το ΤΑΙΠΕΔ να ξηλωθεί... ενισχύθηκε. Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει στο e-mail του ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν. Ο κ. Σταθάκης το ίδιο. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ικανοποιημένος με το τίμημα των 1,2 δις ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή γνωρίζει πως τα 40 αυτά χρόνια της παραχώρησης, μόνο το αεροδρόμιο Χανίων, θα αποφέρει στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 400 εκ. ευρώ", σημείωσε ο κ. Αρμουτάκης.

Ήδη, ο Σύλλογος Εργαζομένων του αεροδρομίου Χανίων έχει αποστείλει σχετικό e-mail διαμαρτυρίας στον κ. Σταθάκη, υπεθυμίζοντάς του τις δεσμεύσεις του, ενώ η ΟΣΥΠΑ έχει ζητήσει κατ' επανάληψη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, χωρίς όμως να καταστεί εφικτό ακόμη κάτι τέτοιο.

Β. Λαμπρινός: "Εμμένω στη θέση μου περί μη ιδιωτικοποίησης"

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση του "Γ. Δασκαλογιάννης", ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, επανέλαβε την πάγια θέση του περί μη ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων.

"Η θέση μου είναι ίδια. Δεν αλλάζει. Είχα βρεθεί πριν από λίγους μήνες στο αεροδρόμιο Χανίων για την κινητοποίηση των εργαζομένων. Είναι πάγια αντίληψή μου ότι το αεροδρόμιο Χανίων πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο", σημείωσε ο κ. Λαμπρινός.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα