Σε Ρέθυμνο και Χανιά τα τρία βραβεία έξτρα παρθένου ελαιολάδου
Σε παραγωγούς του Ρεθύμνου και των Χανίων απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία του παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιολάδου, που διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο.
Ο διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια για την ποιότητα και ανταγωνιστικότητα του κρητικού ελαιολάδου, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να μετατρέψουν την Κρήτη σε γαστρονομικό προορισμό.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Βαλυράκης από την Επισκοπή Ρεθύμνου απέσπασε το βραβείο της χρυσής ελαίας, καθώς διακρίθηκε στον πρώτο παγκρήτιο διαγωνισμό ελαιολάδου, που διεξήχθη στο Ρέθυμνο. Το βραβείο της αργυρής ελαίας απονεμήθηκε στην εταιρία "terra creta ποπ Κολυμβαρίου" από τα Χανιά και στον Μανόλη Καρπαδάκη, ενώ η ίδια εταιρία με διαφορετική ετικέτα, απέσπασε και το βραβείο της χάλκινης ελαίας.
Με τα μέλη της κριτικής επιτροπής -που αποτελούνται από καταρτισμένους γευσιγνώστες και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης- χθες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δοκίμασαν στην αίθουσα γευσιγνωσίας της ένωσης Ρεθύμνου, 70 διαφορετικά ελαιόλαδα με σκοπό ν' αναδείξουν τα καλύτερα τυποποιημένα κρητικά λάδια.
Οι διοργανωτές θέλοντας να προβάλλουν την κρητική διατροφή, που αναμφισβήτητα βασίζεται στο ελαιόλαδο, επιδιώκουν να μετατρέψουν την Κρήτη σε γαστρονομικό προορισμό. Επίσης, τόνισαν πως θα πρέπει να δοθεί υπεραξία στο "χρυσάφι" της κρητικής γης, που δυστυχώς στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως χαλκός.
Πέρα από τα τρία πρώτα βραβεία απονεμήθηκαν και επτά ακόμα διακρίσεις σε ισάριθμούς παραγωγούς - τυποποιητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
neatv
Ο διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια για την ποιότητα και ανταγωνιστικότητα του κρητικού ελαιολάδου, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να μετατρέψουν την Κρήτη σε γαστρονομικό προορισμό.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Βαλυράκης από την Επισκοπή Ρεθύμνου απέσπασε το βραβείο της χρυσής ελαίας, καθώς διακρίθηκε στον πρώτο παγκρήτιο διαγωνισμό ελαιολάδου, που διεξήχθη στο Ρέθυμνο. Το βραβείο της αργυρής ελαίας απονεμήθηκε στην εταιρία "terra creta ποπ Κολυμβαρίου" από τα Χανιά και στον Μανόλη Καρπαδάκη, ενώ η ίδια εταιρία με διαφορετική ετικέτα, απέσπασε και το βραβείο της χάλκινης ελαίας.
Με τα μέλη της κριτικής επιτροπής -που αποτελούνται από καταρτισμένους γευσιγνώστες και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης- χθες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δοκίμασαν στην αίθουσα γευσιγνωσίας της ένωσης Ρεθύμνου, 70 διαφορετικά ελαιόλαδα με σκοπό ν' αναδείξουν τα καλύτερα τυποποιημένα κρητικά λάδια.
Οι διοργανωτές θέλοντας να προβάλλουν την κρητική διατροφή, που αναμφισβήτητα βασίζεται στο ελαιόλαδο, επιδιώκουν να μετατρέψουν την Κρήτη σε γαστρονομικό προορισμό. Επίσης, τόνισαν πως θα πρέπει να δοθεί υπεραξία στο "χρυσάφι" της κρητικής γης, που δυστυχώς στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως χαλκός.
Πέρα από τα τρία πρώτα βραβεία απονεμήθηκαν και επτά ακόμα διακρίσεις σε ισάριθμούς παραγωγούς - τυποποιητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
neatv
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα