6 Απρ 2015

Έξι συλλεκτικές πασχαλινές κάρτες από το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη των Σιναϊτών»

Με έξι συλλεκτικές κάρτες υποδέχεται το Πάσχα το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη των Σιναϊτών», που στεγάζεται στον βυζαντινό ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο Κέντρο του Ηρακλείου.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου επέλεξαν αναστάσιμες σκηνές από κορυφαία έργα των συλλογών του και δημιούργησαν μια συλλεκτική σειρά καρτ-ποστάλ, η διάθεση των οποίων θα αρχίσει την Μεγάλη Τρίτη (7 Απριλίου).

Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ως στόχο να φέρει το κοινό της Κρήτης πιο κοντά στην υψηλή τέχνη που αναπτύχθηκε στο νησί κατά τους τελευταίους αιώνες της Ενετοκρατίας, αλλά και να υπενθυμίσει το πανανθρώπινο μήνυμα της Ανάστασης, όπως εκφράστηκε μέσα από την βυζαντινή ζωγραφική.

Οι εορταστικές κάρτες αποτυπώνουν την έμπνευση δυο σπουδαίων Κρητικών ζωγράφων, του Άγγελου Ακοτάντου (15ος αιώνας) και του Μιχαήλ Δαμασκηνού (16ος αιώνας) και προβάλλουν κορυφαίες στιγμές της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας. Και οι έξι είναι δίφυλλες, καλαίσθητες, και εμπλουτισμένες με τους τίτλους που είχαν χρησιμοποιήσει οι ίδιοι οι ζωγράφοι ως επεξηγήσεις στα έργα τους.

Ο σχεδιασμός των καρτών έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πέραν της πασχαλινής περιόδου.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα