29 Μαΐ 2015

15 τραυματίες από κεραυνό στην Κνωσό - Σώθηκε με ανάνηψη εγκυος γυναίκα!

Πανικός επικράτησε το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στην Κρήτη όταν, κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης, πτώση κεραυνού προκάλεσε τον τραυματισμό έξι τουριστών, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, στον αρχαιολογικό χώρο περιηγούνταν ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών, οι οποίοι προκειμένου να προστατευθούν από την βροχή, βρήκαν καταφύγιο σε ένα δέντρο.

Εκείνη την ώρα ωστόσο έπεφταν αλλεπάλληλοι κεραυνοί με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πέσει επάνω στο δέντρο, σχίζοντάς το.

Από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα αλλά και τον πανικό που προκλήθηκε μία 46χονη τουρίστρια, η οποία κατά πληροφορίες είναι έγκυος, έπαθε ανακοπή καρδιάς, ενώ ένας Ρώσος τουρίστας υπέστη έμφραγμα.

Η κατάσταση των υπολοίπων τραυματιών κρίνεται ελαφρύτερη ενώ πολλοί διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο χωρίς ορατά τραύματα αλλά σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο, Νίκο Χαριτάκη, η τραυματίας που υπέστη ανακοπή καρδιάς διέφυγε τον κίνδυνο καθώς, παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης και κατάφεραν να της σώσουν τη ζωή.

Κρίσιμη ωστόσο εξακολουθεί η κατάσταση του τουρίστα που υπέστη έμφραγμα. Ακόμη τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Πηγή φωτογραφιών: cretalive

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα