13 Μαΐ 2015

Σε εξέλιξη οι ψεκασμοί για κατσαρίδες και ποντίκια

Κανονικά εξελίσσεται το πρόγραμμα ψεκασμών για την απεντόμωση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας – καθημερινότητας, Δημήτρη Λελεδάκη, ο οποίος απάντησε στο σχόλιο της Κρητικής Επιθεώρησης και του GOODnet.gr
Μάλιστα, αναφέρει ο κ. Λελεδάκης ότι ήδη έχει γίνει η πρώτη επέμβαση και ακολουθεί η δεύτερη αύριο. Αναλυτικά, ο αντιδήμαρχος αναφέρει:
«Στο φύλλο της εφημερίδας σας του π. Σαββατοκύριακου (9-10/05/2015 θίγετε το θέμα των κατσαρίδων στην παλιά πόλη. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης μερίμνησε εγκαίρως, μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη επέμβαση Απεντόμωσης - Μυοκτονίας στην παλιά πόλη (συγκεκριμένα στις 22, 26 και 28 Απριλίου 2015), με στόχο να μειωθούν δραστικά οι πρώτοι πληθυσμοί των εντόμων αυτών αλλά και των τρωκτικών ώστε να απαλλαγούμε από έντονα φαινόμενα της παρουσίας τους.
Αμέσως μετά τον ψεκασμό παρουσιάζεται το φαινόμενο οι κατσαρίδες να πανικοβάλλονται από την επίδραση του εντομοκτόνου κι ίσως σ’ αυτό οφείλεται η έντονη παρουσία τους για λίγες ώρες.
Η δεύτερη επανάληψη προγραμματίζεται να γίνει στις 14 Μαΐου, μειώνοντας το μεσοδιάστημα των 2 επεμβάσεων, ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Απεντόμωσης – Μυοκτονίας, ο Δήμος μας επεμβαίνει ΜΟΝΟΝ στους κοινόχρηστους χώρους με εγκεκριμένα σκευάσματα για κατοικημένες περιοχές. Στους ιδιωτικούς χώρους (όπου ο Δήμος δεν νομιμοποιείται να παρέμβει) θα πρέπει οι ίδιοι οι δημότες και επιχειρηματίες να φροντίσουν για την απεντόμωση των χώρων τους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη εστιών επώασης των εντόμων (καθαριότητα, αποψίλωση, αποφυγή ρίψης νερών μετά τους ψεκασμούς, ώστε να δράσει το φάρμακο).
Ελπίζουμε βέβαια οι καιρικές συνθήκες να ευνοήσουν την προγραμματισμένη για αύριο απεντόμωση διότι αν ακολουθήσει μια ανοιξιάτικη νεροποντή όπως η χθεσινή, θα ακυρωθεί η δράση του φαρμάκου».


goodnet

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα