29 Ιουν 2015

ΚΚΕ: Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Κάλεσμα στο λαό για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ
Το ΚΚΕ με Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του, καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, «για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Ρήξη - Αποδέσμευση από την ΕΕ, Μονομερής διαγραφή του χρέους, Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, Εργατική- Λαϊκή Εξουσία».

«Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και "παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία", όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Διακήρυξη.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό «να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Να "ακυρώσει" αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ».

Επίσης, το ΚΚΕ αναφέρει πως «η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έκθετη, γιατί απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ - και ούτε καν την έθεσε σε ψηφοφορία στη Βουλή».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι ένα: «ή θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με ισχυρό ΚΚΕ, αξιοποιώντας την πείρα του και τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που έχει και τις οποίες δεν έχει ακόμη δοκιμάσει. Ή τα επόμενα χρόνια θα μετρήσει νέες απογοητεύσεις, νέες ήττες και μάλιστα σε μάχες που δεν θα έχει καν δοκιμάσει να δώσει. Γιατί είναι άλλο πράγμα να χάνεις μια μάχη, επειδή ο συσχετισμός είναι ακόμη αρνητικός, επειδή ακόμη ο αντίπαλός σου είναι πιο δυνατός και είναι άλλο, τελείως διαφορετικό, να χάνεις χωρίς να έχεις δώσει ποτέ αυτήν τη μάχη».

«Η πρώτη επιλογή ανοίγει δρόμους και προοπτικές, δημιουργεί προϋποθέσεις και παρακαταθήκες για να αλλάξουμε το συσχετισμό σε μια πορεία, να αποσπάσουμε και κάποιες επιμέρους κατακτήσεις, η δεύτερη επιλογή είναι η πλήρης συνθηκολόγηση με τη βαρβαρότητα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια πολύ χειρότερα εμείς και τα παιδιά μας» προσθέτει η Διακήρυξη της ΚΕ.

«Τόσο η κυβέρνηση, με τις κινήσεις της, όσο και τα άλλα κόμματα, με τη στάση τους, δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, κλίμα φόβου, όπως δείχνουν οι ουρές στα ΑΤΜ, στα σούπερ μάρκετ κ.λπ., για να περάσουν το δίλημμα "συμφωνία ή χρεοκοπία", "ευρώ ή δραχμή", που έλεγαν τόσα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έχει μεγάλη ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σήμερα τους δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται δήθεν δικαιωμένοι για την καταστροφική για το λαό, πολιτική τους. Η κυβέρνηση στόχο έχει να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις, τη συνεχώς ογκούμενη αγανάκτηση του ελληνικού λαού από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που φτάνει μέχρι την ουσιαστική αμφισβήτηση των κυβερνητικών επιλογών, της ΕΕ, του ΔΝΤ» επισημαίνει η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση για την ΕΕ και να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ» αναφέρεται στο κείμενο και σημειώνεται ότι «όσοι σήμερα καταφέρατε να ξεφύγετε από τα δόκανα του "παλιού" δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ακολουθήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι κάτι θα γίνει, έχετε τη δυνατότητα να αντιτάξετε τη μεγάλη δύναμή σας, που δεν την έχετε χρησιμοποιήσει ως τώρα, που τη βάλατε σε δεύτερη μοίρα, με την ελπίδα ότι μέσα από τις εκλογές, όπως αυτές του Γενάρη, μπορούσε να αλλάξει ριζικά ή έστω προς το καλύτερο η ζωή σας».

«Θέση του ΚΚΕ είναι η ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του, με την ΕΕ. Και αυτή θα προκύψει από τη θέληση και δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, σε συσπείρωση με το ΚΚΕ» επισημαίνει η Διακήρυξη, προσθέτοντας «το ΚΚΕ συνεχίζει να πρωτοστατεί στην πάλη για την υπεράσπιση των εργαζομένων, για μέτρα ανακούφισης, για διεκδίκηση των απωλειών από την κρίση, για υπεράσπιση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος. Κυρίως να κατευθύνεται αυτή η κοινή πάλη των εργατικών και άλλων λαϊκών δυνάμεων, η κοινωνική συμμαχία, στη συνολική ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, την εξουσία του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία».

«Καλούμε το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να γυρίσει την πλάτη του στα κόμματα της ΕΕ, του κεφαλαίου, να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή» τονίζει η Διακήρυξη καταλήγοντας: «Δεν διαλέγουμε Μνημόνιο, Λέμε "ΟΧΙ" και στην πρόταση των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που συγκλίνουν στη νέα σφαγή του λαού, λέμε ένα μεγάλο "ΝΑΙ" σε κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων, "ΝΑΙ" στη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, "ΝΑΙ" στην αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό κυρίαρχο με τη δική του εξουσία».

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα