22 Ιουλ 2015

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις των αξιολογητών για το φυσικό πάρκο Σητείας

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις των αξιολογητών για το φυσικό πάρκο Σητείας
Θετικές ήταν οι εντυπώσεις των αξιολογητών για το φυσικό πάρκο Σητείας
Καθοριστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας για την αξιολόγηση του Φυσικού Πάρκου Σητείας με στόχο την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κατά την πρόσφατη επίσκεψη και αυτοψία τους οι δύο αξιολογητές της Unesco κ. Andreas Schuller και Yuan Zheng, ένα Γεωπάρκο αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, που στηρίζεται στη συνεργασία και τη δράση των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή του.
Οι εκτιμήσεις των δύο αξιολογητών ήταν ιδιαίτερα θετικές μετά τις συζητήσεις που είχαν με τους εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας, των φορέων της ευρύτερης περιοχής και το σύνολο των πολιτών με τους οποίους ήρθαν σε επαφή στο στάδιο της επιτόπιας αξιολόγησης τους από την Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, οπότε και διέμειναν στην περιοχή της Σητείας.
Μετά την επίσκεψή τους οι δύο αξιολογητές αναμένεται να καταθέσουν την αναφορά με τις όποιες παρατηρήσεις τους στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και το Συντονιστικό Όργανο. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του τελευταίου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στη Φινλανδία και θα αποφασιστεί η ένταξη ή μη του Φυσικού Πάρκου Σητείας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων και αυτόματα στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco.


ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
anatolh

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα