24 Σεπ 2015

Μειωμένος κατά 70% ο φετινός τρύγος στο Ηράκλειο

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που αναφέρει στον ΑγροΤύπο, για τον φετινό τρύγο στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος της ΕΑΣ της περιοχής, κ. Ανδρέας Στρατάκης.
Σύμφωνα με όσα μας κάνει γνωστά η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη σε ποσοστό έως και 70% σε σχέση με το 2014 λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο ανάπτυξης των σταφυλιών. «Ο τρύγος στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε για φέτος και δυστυχώς ήταν μια πολύ κακή χρονιά τόσο για τα οινοστάφυλλα όσο και για τα επιτραπέζια σταφύλια αφού ευθύς εξαρχής η παραγωγή μας ήταν μειωμένη», μας τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατάκης.
Και προσθέτει: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας σε σχέση με πέρσι η παραγωγή είναι λιγότερη σε ποσοστό 70% περίπου. Αυτές τις ημέρες έχουν ξεκινήσει οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας».
Όσον αφορά τις τιμές αυτέ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ηρακλείου – ποικίλουν ανάλογα με τις ποικιλίες και «κυμαίνονται από 30 λεπτά/κιλό και πάνω (έως 40 λεπτά το κιλό) οι οποίες κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρσι παρά την μειωμένη παραγωγή μας», συμπληρώνει ο κ. Στρατάκης.



Πηγή: agrotypos

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα