21 Σεπ 2015

Επισκόπηση Τύπου

Το αποτέλεσμα των εκλογών  και η επόμενη ημέρα μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  με εκτενή ρεπορτάζ  και αναλύσεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Στα χέρια του Τσίπρα η ωρολογιακή βόμβα».

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το χθεσινό καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί χωρίς χρονοτριβή στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο από τη Βουλή».



ΕΘΝΟΣ: «Καθαρή νίκη Τσίπρα».

Η εφημερίδα σημειώνει: «μια καθαρή νίκη που παραπέμπει στην ισχυρή εντολή για τη συγκρότηση κυβέρνησης που θα αναλάβει την ευθύνη της ανόρθωσης της χώρας με ορίζοντα τετραετίας πέτυχε χθες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Υστατη ευκαιρία για τη χώρα και τον Τσίπρα».

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Τσίπρας και Καμμένος που υπέγραψαν το Μνημόνιο «κέρδισαν» και την εφαρμογή του με εύθραυστη πλειοψηφία 155 βουλευτών. Εντός της ημέρας οι διεργασίες για τη νέα συγκυβέρνηση εν όψει της αξιολόγησης από την τρόικα και της ψήφισης των εφαρμοστών νόμων».



Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Άγιος Παΐσιος: «Μετά τις εκλογές να είστε έτοιμοι»!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «έρχονται: α) δέσμευση καταθέσεων, β) εξέγερση λαθρομεταναστών, γ) πολιτειακή ανωμαλία, δ) τουρκική επίθεση, ε) παγκόσμια σύρραξη…»



ΕΣΤΙΑ: «Προς τι λοιπόν οι εκλογές;».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ελάχιστος χρόνος χρειάσθηκε για να αποκτήσει η Ελλάδα την επόμενη κυβέρνησή της. Στην συντριπτική της πλειοψηφία τους οι πολίτες, όσοι από αυτούς ψήφισαν με δεδομένο ότι η αποχή κινήθηκε σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα, εκδήλωσαν την πολιτική τους προτίμηση με πανομοιότυπο τρόπο, όπως και στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου».



Η ΑΥΓΗ: «Ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας».



Σύμφωνα με την εφημερίδα «την επιβεβαίωση ότι η χώρα έχει αλλάξει και πήρε άλλη πορεία έδωσαν οι χθεσινές εκλογές και η (δεύτερη συνεχόμενη) μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε με άνεση τη λαϊκή εντολή και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι έχει στενούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα».



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Νικητής παντός καιρού 35,5%».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το εκλογικό αποτέλεσμα, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί περίλαμπρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα. Η αποχή στις τωρινές εκλογές έφτασε στο 44% του εκλογικού σώματος, όπως αυτό αποτυπώνεται στους εκλογικούς καταλόγους».



 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Δεύτερη εντολή σε Τσίπρα-Καμμένο».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «νέα, δεύτερη, εντολή στον κ. Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση συνεργασίας με τον κ. Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ προέκυψε από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με το νέο υπουργικό συμβούλιο να ορκίζεται, πιθανότατα, αύριο».



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις του για την ανασύνταξη του κινήματος για τη λαϊκή συμμαχία».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι : «το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής, λαϊκής συμμαχίας».



ΤΑ ΝΕΑ: «Εποχή Τσίπρα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι » η φθορά της εξουσίας αρχίζει από το πρώτο λεπτό. Είναι κάτι που ξεχνιέται μέσα στη μέθη της νίκης. Πόσο μάλλον μέσα στην παραζάλη ενός πολιτικού θριάμβου. Ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει για τρίτη φορά στην κάλπη μέσα σε εννέα μήνες. Ένα μέρος του λαού τον ακολουθεί αν όχι με κλειστά , πάντως με μισόκλειστα μάτια-αλλά και μισάνοιχτες τράπεζες!- είτε για να ψηφίσει «όχι » στο δημοψήφισμα είτε για να τον ξαναψηφίσει για πρωθυπουργό».



Kontranews: «Αλλαξέ τα όλα Αλέξη. Φτιάξε τώρα την Εθνική Ελλάδος για να ενώσεις τους Ελληνες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «προσωπικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα που μόνο η kontranews είχε προβλέψει συνιστά η σαρωτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας δρομολογεί ριζικές αλλαγές και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής βάζοντας τη χώρα σε νέα εποχή».



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου επαναλήφθηκε ουσιαστικά στις χθεσινές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατακτά πάλι την πρωτιά με 35,55% και τη διαφορά από τη Ν.Δ.να υπερβαίνει τις 7 μονάδες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα