16 Σεπ 2015

Λίγα βρέφη ίσως μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στην Ιεράπετρα

Στη συνεδρίαση της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας συγκροτήθηκε επιτροπή που θα αξιολογεί τις αιτήσεις των παιδιών που δεν έχουν επιλεγεί ή δε μπορούσαν να κάνουν αίτηση μέσω ΕΣΠΑ.
Η επιτροπή αυτή θα συνεδριάσει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, αφού ξεκαθαριστεί ποια παιδιά τελικά θα φιλοξενηθούν μέσω ΕΣΠΑ. Υπάρχει ένα πρόγραμμα, που μοριοδοτεί τις οικογένειες και τα παιδιά που κάνουν τα χαρτιά τους μέσω Δήμου. Η Επιτροπή αυτό που έχει να κάνει είναι να εξετάσει κάποια κοινωνικά κριτήρια σε μεμονωμένες περιπτώσεις», είπε η Πρόεδρός της Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη
Για το εάν παρά τις θετικές εξελίξεις υπάρχει περίπτωση να μείνουν παιδιά εκτός δομών, εξήγησε ότι τα παιδιά «της νηπιακής ηλικίας που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν όλα. Δυσκολίες υπάρχουν στη φιλοξενία βρεφών που λόγω της ηλικίας τους χρειάζονται ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας και ίσως κάποιες αιτήσεις να μη μπορέσουμε να τις εξυπηρετήσουμε. Οι θέσεις από το ΕΣΠΑ είναι συγκεκριμένες και οι δυνατότητες του Δήμου δεν είναι απεριόριστες. Εκτιμάται ότι οι αιτήσεις βρεφών που ίσως τελικά δε θα εξυπηρετηθούν δε θα ξεπερνούν τις 10.



ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα