7 Οκτ 2015

Σκανδιναβοί και Πολωνοί προτιμούν τα Χανιά

Αγαπημένος προορισμός για Σκανδιναβούς και Πολωνούς αναδεικνύονται τα Χανιά και η Κρήτη, όπως επισημάνθηκε κατά την εκδήλωση για την οργάνωση δύο εκθέσεων με επίκεντρο την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος 72.000 Πολωνοί επισκέφθηκαν τα Χανιά και 650.000 την Ελλάδα ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια οι επισκέπτες από την συγκεκριμένη χώρα είναι πιθανόν να φτάσουν το 1,5 εκατομμύριο.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η εταιρεία North Events παρουσίασε την Έκθεση (GRECKA PANORAMA) που θα διεξαχθεί από 11 έως 13 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Επίσης παρουσίασε την έκθεση για την Σκανδιναβική αγορά GREKLAND PANORAMA που θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Φεβρουαρίου 2016 στη Στοκχόλμη.
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της North Events Λεωνίδας Μπαμπάνης, φέτος οι αφίξεις επισκεπτών από την Σκανδιναβία (Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία) κατέγραψαν 7-8% αύξηση.
Όσον αφορά τους επισκέπτες από την Πολωνία υπήρξε αύξηση κατά 10% ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως νέα αγορά έχει δυναμική και την επόμενη χρονιά είναι πιθανόν, η αύξηση να ξεπεράσει το 12-13%. « Οι Πολωνοί θέλουν να ταξιδεύουν, τους αρέσουν τα Χανιά και η Κρήτη, ο τρόπος ζωής, η γαστρονομία, χαίρονται της διακοπές τους στο νησί και όταν επιστρέφουν στην χώρα τους το μεταδίδουν. Αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση περισσότερων εκδηλώσεων και συμμετοχή σε εκθέσεις όπως στη GRECKA PANORAMA της Πολωνίας και την GREKLAND PANORAMA που στοχεύει στην Σκανδιναβική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπάνης. Μάλιστα εκτίμησε πως η έκθεση GRECKA PANORAMA της Πολωνίας στοχεύει να φέρει περισσότερους από 15.000 Πολωνούς επισκέπτες.
Για τις προοπτικές που ανοίγονται από τον τουρισμό της Πολωνίας μίλησε ο κ. Rob Wills από τα γραφεία ITAKA/GRECOS ο οποίος τόνισε ότι για τους Πολωνούς η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό με όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά μιας μεσογειακής χώρας. Ο ίδιος τόνισε ότι από τα 38,5 εκατομμύρια πληθυσμό της Πολωνίας, το 4% ταξιδεύει στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό Πολωνών επισκεπτών, καταγράφεται στην Κρήτη.
Από την πλευρά του ο κ. Μανώλης Βλαστός, από το RAINBOW TOURS/ EASY TRAVEL, αναφερόμενος στο προφίλ του Πολωνού τουρίστα, επεσήμανε ότι αναζητάει περισσότερο ιστορικές περιοχές στον προορισμό που επιλέγει και ανέσεις όσον αφορά τις παροχές των ξενοδοχείων 3,4 και 5 αστέρων. « Ο μέσος όρος διακοπών για έναν Πολωνό είναι 7-14 ημέρες. Και εάν σκεφτούμε ότι ο μέσος μισθός του Πολωνού εργαζόμενου είναι στα 950 ευρώ, μπορούμε να καταλάβουμε ότι διαθέτει αρκετά χρήματα για τις διακοπές του» σημείωσε ο κ. Βλαστός.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).
Ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Κυριάκος Παπαδάκης ανέφερε ότι οι εκθέσεις στοχεύουν να προωθήσουν τα Χανιά ως τουριστικό προορισμό, στην Σκανδιναβική αγορά και για πρώτη φορά στην Πολωνική αγορά. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων από τους συγκεκριμένους προορισμούς αλλά και την αισιοδοξία του για την επόμενη χρονιά. Μάλιστα εκτίμησε ότι μόνο από την Σουηδία η χρονιά αναμένεται να κλείσει με 150.000 επισκέπτες και 70.000 επισκέπτες από την Πολωνική αγορά.



ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα