3 Νοε 2015

«Παρών» δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Ρεθύμνου στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Σε εγρήγορση βρίσκεται η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου στοχεύοντας στην ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, με εργαζόμενους, συνταξιούχους και επαγγελματίες να δηλώνουν το «παρών» στη μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.
ΑΓΩΝΑΣ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Απάντηση για τα μέτρα που πλήττουν την υγεία και την πρόνοια αποφάσισαν να δώσουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική- Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 10πμ από κοινού με τα σωματεία οικοδόμων, συνταξιούχων και της Περιφέρειας.
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, υπογραμμίζει:
«Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αποφάσισε:
-να συμμετάσχει στην Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
-να πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 10 πμ. από κοινού με τα σωματεία των Οικοδόμων, των Συνταξιούχων και της Περιφέρειας που είμαστε ήδη σε συνεννόηση από το Συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου.
- Να δώσει συνέχεια, κλιμάκωση, και προοπτική στην ταξική ενότητα που κατακτήθηκε με το συλλαλητήριο καλώντας τα εργατικά σωματεία του Ρεθύμνου, τις οργανώσεις των νέων, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών σε συμπόρευση και συντονισμό δράσης.
Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Στο νέο κύμα επίθεσης, οργανώνουμε τη δική μας απάντηση. Γινόμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων! Δε συνθηκολογούμε στο τσάκισμα της ζωής μας! Δίνουμε δυναμική απάντηση με οργάνωση των εργαζόμενων ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία, τις ομαδικές απολύσεις, τους μισθούς πείνας, τις ιδιωτικοποιήσεις. Παλεύουμε οργανωμένα για πλήρη ανάκτηση των απωλειών μας!
Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική ασφάλιση που μας αφορά όλους γιατί:
Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Είναι όλες αυτές οι παροχές που χάνονται ακόμα και αν δεν μειώνεται ο μισθός μας.
Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς!
Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, τους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, αυτό είναι το δικό μας όπλο!
Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων»!





goodnet.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα