4 Νοε 2015

Δεν τιμωρήθηκε κανείς και δεν ζήτησε κανείς συγνώμη

Πέρασαν πάνω από 18 μήνες χωρίς να αποκατασταθεί, ηθικά τουλάχιστον, το εξ αμελείας «έγκλημα» της καταστροφής της προτομής του ήρωα εφέδρου ανθυπολοχαγού και ρεθεμνιώτη δημοσιογράφου του αλβανικού μετώπου Κωστή Παπαδάκη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος νεκρός του πολέμου.
Οι λεπτομέρειες και η περιγραφή του περιστατικού, το πώς δηλαδή κατά τη μεταφορά του από την πλατεία της Νομαρχίας στο Δημοτικό κήπο δεν ενδιαφέρουν πλέον κανένα, γιατί απλά δεν το χωράει ο νους τ’ ανθρώπου, το πώς έγινε. Σημασία έχει ότι η προτομή του ήρωα, μαζί βέβαια με αυτήν του ρεθεμνιώτη πρωθυπουργού Εμμανουήλ Τσουδερού, έγιναν κομμάτια από ανθρώπους οι οποίοι σήμερα είναι ελεύθεροι γιατί αυτός κάποτε πέθανε γι’ αυτό το λόγο.

Αλήθεια, οι ηθικοί αυτουργοί αλλά και οι αυτουργοί του περιστατικού δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη όχι μόνο από την οικογένεια του Κωστή Παπαδάκη αλλά συνολικά από τη ρεθεμνιώτικη κοινωνία γι’ αυτό που συνέβη;

Σαν σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ρεθύμνου (Ν.Π.Δ.Δ.) στείλαμε δύο συναδέλφους στο χώρο που πραγματοποιείται από το Δήμο η «αποκατάσταση» της προτομής, πριν από πολύ καιρό και διαπιστώσαμε ότι γίνεται προσπάθεια.

Ζητήσαμε και από το δήμαρχο η προτομή να τοποθετηθεί στη φυσική της θέση, δηλ. στον αύλειο χώρο του κτηρίου του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου, όπου και στέφανα θα κατατίθενται και στις εκδηλώσεις του συνδέσμου θα τιμάται η μνήμη του ήρωα.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν καταρχήν θετική εφ όσον -όπως είπε- το επιθυμεί και η οικογένειά του. Επειδή όμως, καλώς ή κακώς, έχουμε αποδεχτεί ότι ζούμε στην πόλη του «σασμού» και της ανοχής χωρίς ποτέ κανείς να φταίει για τίποτα, ας επισπευθούν τουλάχιστον οι ενέργειες αποκατάστασης της προτομής και η τοποθέτησή της πάνω στην άδεια βάση της που ήδη έχει τοποθετηθεί καταρχήν στο Δημοτικό κήπο.

Από αυτό δε το βήμα καλούμε τους συναδέλφους Εφέδρους Αξιωματικούς δημοτικούς συμβούλους να πράξουν τα δέοντα ώστε να τελειώσει επιτέλους η αποκατάσταση και να τοποθετηθεί η προτομή στο πάρκο δίπλα στον αδριάντα του Εφέδρου Αξιωματικού.

Για το ΣΕΑΝ Ρεθύμνου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΣΤΕΛΙΟΣ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗΣ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα