22 Μαρ 2016

Σε δεύτερη φάση η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

Σε δεύτερη φάση η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη
Σε δεύτερη φάση η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη
Προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ το ποσό που θα πιστωθεί σήμερα στους λογαριασμούς αγροτών της Κρήτης από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν, λόγω των φυσικών καταστροφών, το 2015. Το μεγαλύτερο ποσό κοντά στις 900 χιλιάδες ευρώ αφορά στο Νομό Ηρακλείου. Το ποσό είναι, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής του περιφερειακού καταστήματος του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκος Δασκαλάκης, η πρώτη πληρωμή αποζημιώσεων στους αμπελουργούς και άλλους δικαιούχους που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα, κυρίως της περασμένης Μεγάλης Εβδομάδας και του καλοκαιριού του 2015. Συνολικά, εκτιμάται ότι το ποσό των αποζημιώσεων στους δικαιούχους του νομού Ηρακλείου θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 15 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που αποτυπώνει και το μέγεθος της ζημίας που υπέστησαν κυρίως οι αμπελουργοί.
Τα πρώτα χρήματα θα μπούνε στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων από τους δήμους Γόρτυνας και Φαιστού και από τη δημοτική ενότητα Αστερουσίων.
Οι επόμενες δύο πληρωμές, σύμφωνα με τον κύριο Δασκαλάκη, αναμένεται να γίνουν γύρω στις 10 και στις 25 Απριλίου – χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί η ακριβής ημερομηνία.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μεγάλη προσέλευση αγροτών και κτηνοτρόφων που ζητούν να ενημερωθούν για το υπόλοιπο των οφειλόμενων εισφορών τους, η πληρωμή των οποίων είναι προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων. Προκειμένου να μην ανακόπτεται άσκοπα η πορεία της κατάρτισης των πινάκων των δικαιούχων και να καταβληθούν γρηγορότερα οι αποζημιώσεις, η διεύθυνση του ΕΛΓΑ Κρήτης παρακαλεί τους αγρότες να απευθύνονται για ενημέρωση σχετικά με τις οφειλές τους στην τηλεφωνική γραμμή 1540, στα ΚΕΠ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΛΓΑ και να επικοινωνούν με την υπηρεσία μόνο στην περίπτωση που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τους προαναφερόμενους τρόπους.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα