11 Δεκ 2014

Στο Χονγκ Κονγκ ο Ελ Γκρέκο

Στα πλαίσια του έτους El Greco για τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου, η πολυβραβευμένη ομώνυμη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή προβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ με  εξαιρετική επιτυχία.
Η προβολή ήταν μια συνδιοργάνωση των Προξενείων της Ελλάδας και της Ισπανίας του Χονγκ Κονγκ, και σε συνεργασία με τη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.
Αυτή η εκδήλωση έρχεται να προστεθεί στις πάμπολλες προβολές της ταινίας που έχουν ήδη λάβει χώρα σε όλο τον κόσμο, από την Νότια Αμερική, τον Καναδά, την Ασία, την Αφρική μέχρι και την Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Μπολόνια της Ιταλίας. Στη προβολή αυτή, μάλιστα, ο Όμιλος Τεχνών της UNESCO βράβευσε τον Γιάννη Σμαραγδή.
Επίσης, με πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Χάγης, με ιδιαίτερη λαμπρότητα διοργανώθηκε τιμητική εκδήλωση από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία και την Πρεσβεία της Ισπανίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Ουτρέχτη.
Ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ολλανδία, κ. Fernando Arias, μετά την προβολή είπε ότι «η ταινία αυτή δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα μεγάλα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και ότι εφεξής δηλώνει θαυμαστής και φίλος του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή». Επίσης, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες, κα. Isabel Lorda, δήλωσε περαιτέρω ότι ο κ. Σμαραγδής δεν είναι απλώς ένας σκηνοθέτης, αλλά και φιλόσοφος.
Με τις πάμπολλες προβολές της ταινίας El Greco σε όλο τον κόσμο και με την πολύ θερμή υποδοχή που γνωρίζει, η βαθιά επιθυμία του σκηνοθέτη πραγματοποιείται˙ στερεώνεται πλέον στην παγκόσμια κοινότητα ότι ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ήταν Έλληνας και όχι Ισπανός, όπως μέχρι τώρα λανθασμένα αναγραφόταν σε πολλά μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα