15 Σεπ 2015

Bloomberg: Οι οικονομολόγοι βλέπουν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Πολύ πιθανή θεωρεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου και το 94% των 36 οικονομολόγων που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας είναι σχεδόν δεδομένη.

«Τον Ιούλιο, τα πράγματα φαίνονταν τόσο άσχημα για την Ελλάδα, ώστε το 71% των 31 οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg θα μπορούσε να δει τη χώρα να βγαίνει από το ευρώ έως το τέλος του 2016. Η ελάφρυνση του χρέους ήταν άπιαστο όνειρο για τη χώρα της ΕΕ με το υψηλότερο χρέος,» σημειώνει το δημοσίευμα για να δείξει την διαφορά κλίματος.

Οι οικονομολόγοι θεωρούν απίθανη ένα «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους. Αντίθετα, θεωρούν πιθανό ένα συνδιασμό μέτρων που θα περιλαμβάνει χαμηλότερα επιτοκία, αναστολή πληρωμής τόκων και μεγαλύτερων περιόδων χάριτος και αποπληρωμής. Ενας τέτοιος είναι ο Ραλφ Βάιντενμαν, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.

Η έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους τοποθετείται μετά την πρώτη αξιολόγηση του 3ου οικονομικού προγράμματος.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα