15 Σεπ 2015

Το Debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

H χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην ΕΡΤ  και ο αντίκτυπος της   απασχολεί, σχεδόν στο σύνολο τους,  τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι δεν καταλάβατε;»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δεσμεύτηκαν στην εφαρμογή του Μνημονίου και ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης. Οι «καλές» και οι «κακές» στιγμές των δύο μονομάχων! Σε ποιες ερωτήσεις τα βρήκε μπαστούνια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ (που χαμογελούσε χωρίς λόγο), ποιες νάρκες (Παπασταύρου,Βέμπερ, βιώσιμο χρέος) «πάτησε» ο πρόεδρος της ΝΔ».

ΕΘΝΟΣ: «Επιχείρηση πόλωσης»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τη σύγκρουση και την πόλωση του προεκλογικού κλίματος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες επιχείρησαν οι δύο μονομάχοι στο χθεσινό ζωηρό ντιμπέιτ. Ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να αναδείξει τη σύγκριση του παλιού με το νέο. Ο Β. Μεϊμαράκης επέμεινε στο επτάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψήλωσε» η Ν.Δ.»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την εντολή για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ώστε να αμβλυνθούν τα επώδυνα μέτρα του Μνημονίου και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι προκάλεσε τεράστιο κακό στη χώρα λειτουργώντας ως «ωρομίσθιος» διαπραγματευτής και μεταλλαγμένος νεομνημονιακός».

ΕΣΤΙΑ: «Ανοικτά ερωτήματα άφησε η τηλεμαχία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το δεύτερο ντιμπέητ μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη υπήρξε πιο ενδιαφέρον και τηλεοπτικό από το πρώτο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του κ. Μιχαλολιάκου».

Η ΑΥΓΗ: «Ντιμπέιτ-νίκη για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «καταλυτικό ρόλο για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής αναμένεται να διαδραματίσει η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Ευ. Μεϊμαράκη, καθώς προσέφερε στους πολίτες την ευκαιρία να συγκρίνουν τα προγράμματα που προτείνουν τα δυο κόμματα για τη χώρα και να ενημερωθούν για το τι εκπροσωπεί έκαστος. Και η σύγκριση ήταν συντριπτική».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τα νεύρα έκριναν τον νικητή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόσο μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ όσο και κατά την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο. Τα επιχειρήματα του Τσίπρα και Μεϊμαράκη δεν ήταν εξόχως διαφωτιστικά, γι΄αυτό και η μάχη κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»..

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Συμφώνησαν για το τρίτο μνημόνιο, διαφώνησαν σε όλα τα άλλα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η συναίνεση για το τρίτο μνημόνιο, καθώς ο κ. Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε ότι η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να εφαρμοστεί, και η σφοδρή σύγκρουση του τέως πρωθυπουργού με τον προέδρου της Ν.Δ. κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις συνεργασίες, τη διαφάνεια, την οικονομία και το μεταναστευτικό, χαρακτήρισαν τη χθεσινή τηλεμαχία των δυο πολιτικών αρχηγών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Υπάρχει λύση για το λαό έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «Χιλιάδες λαού, πλημμύρισαν το βράδυ του Σαββάτου το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που έγινε στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νίκησε η πόλωση. Δίωρη συζήτηση με μηδενική συναίνεση».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Με μηδενική συναίνεση κύλησε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ κορυφής μεταξύ Τσίπρα-Μεϊμαράκη. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επέμειναν στη γραμμή της πόλωσης, παρά τις αναφορές στη συναίνεση και τη συνεργασία, με στόχο να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους στην τελική ευθεία προς τις κάλπες».

Kontranews: «Εκτέλεσε τον Μεϊμαράκη κέρδισε τις εκλογές. Ολοταχώς για αυτοδυναμία πάει ο Αλέξης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σε βατερλώ για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εξελίχθηκε το χθεσινό ντιμπέιτ, που έκρινε ολοκληρωτικά και οριστικά το αποτέλεσμα των εκλογών».ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στα άκρα η πόλωση. Οι δυο αρχηγοί άνοιξαν τα χαρτιά τους σε ένα εκρηκτικό debate».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Σε υψηλούς τόνους και με αρκετές προσωπικές αντεγκλήσεις σε ένα ντιμπέιτ που κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική λογική από αυτά του παρελθόντος, ο Αλ. Τσίπρας και ο Βαγ. Μεϊμαράκης διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους επί δυόμισι ώρες κρατώντας ζωηρό το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος, αφού για πρώτη φορά ο μεταξύ τους διάλογος ήταν ιδιαιτέρως «ζωντανός».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παράθυρο δημοσιονομικής χαλάρωσης του Συμφώνου. Πρωτοβουλία για τις χώρες υποδοχής – Δυνητικά οφέλη για την Ελλάδα».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Παράθυρο» χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες που επιβαρύνονται από το κύμα των προσφύγων άνοιξε στην Ευρωζώνη με πρωτοβουλία της λουξεμβουργιανής προεδρίας και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Ιρλανδίας».

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα