22 Μαρ 2016

Σε δεύτερη φάση η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

Σε δεύτερη φάση η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη
Στη δεύτερη φάση του κυβερνητικού σχεδίου για τη φιλοξενία προσφύγων βρίσκεται η Κρήτη, σύμφωνα με όσα είπε χθες στους δημάρχους Ηρακλείου και Χανίων, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Οι Βασίλης Λαμπρινός και Τάσος Βάμβουκας, καθώς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Απόστολος Λουλουδάκης, έθεσαν το θέμα της φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών, ωστόσο – όπως τονίστηκε – αυτό είναι ένα πολύπλοκο θέμα με νομικές διαστάσεις και γίνεται υπό την αιγίδα της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά και θα πρέπει να είναι όλοι προβλέψιμοι.
Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας, η μόνη δομή στην Κρήτη, που υπάρχει καταγεγραμμένη και μπορεί φιλοξενήσει παιδιά, είναι η εστία των Ανωγείων και σημείωσε πως αν δημιουργηθούν ανάλογες δομές στην Κρήτη θα είναι εφικτή η φιλοξενία των παιδιών.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, είπε και αυτός στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης ότι το νησί είναι στο σχεδιασμό, αλλά στη δεύτερη φάση, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μονάδα φιλοξενίας στην πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν προεπιλεγεί χώροι νότια του Ηρακλείου οι δύο πρώην σχολές αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο και τη Σητεία.
Στο μεταξύ με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πρόκειται να συναντηθεί σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συζητήσουν για τη μεγάλη αποστολή ειδών (τροφίμων μακράς διάρκειας, φαρμάκων, ειδών ένδυσης και υπόδησης κ.α.) που συγκεντρώθηκαν στο νησί για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη και αλλού.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα