11 Απρ 2016

Ν. Παππάς: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Ν. Παππάς: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες
Ν. Παππάς: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες
Για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε μεταξύ άλλων στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος επίσης εκτίμησε ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Είπε συγκεκριμένα για τις τηλεοπτικές άδειες: «Σήμερα δημοσιεύεται και η τελευταία Υπουργική Απόφαση, που «ξεκλειδώνει» την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα διαβούλευσης και έπειτα ένας μήνας για την υποβολή των φακέλων. Προβλέπονται κάποιες μέρες για τυχόν ενστάσεις και προχωράμε στις άδειες για το ελεύθερο σήμα που μεταφέρεται μέσω κεραιών σε πανελλαδική εμβέλεια».

«Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις άδειες με τη μετοχική σύνθεση της DIGEA, καλό όμως θα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχωρίζονται από τον πάροχο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μια γενική αίσθηση αδιαφάνειας και θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει μια ρύθμιση που θα διαχωρίζει, επίσης, τις εταιρίες μέτρησης, τα media – shop και το τηλεοπτικό δίκτυο».

Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε σύγκλιση με τους δανειστές, όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

«Όλοι, όμως, έχουν αντιληφθεί την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ κάνει απαισιόδοξες προβλέψεις για την ρλληνική Οικονομία, τώρα που εξετάζεται εκ νέου η συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο δεν αναδεικνύεται μόνο η αφερεγγυότητα του ΔΝΤ αλλά και διαφορές πολιτικής οικονομίας».

«Για την εξοικονόμηση των 2 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού, εμείς προτείνουμε μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η ΝΔ -όπως υποστήριξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή- θα περιέκοβε αυτά τα χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και επισήμανε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία με άγριες περικοπές συντάξεων, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας, χωρίς τις 100 δόσεις για διευκόλυνση των πολιτών και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Το ότι δεν είναι στο τραπέζι αυτά είναι επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα