11 Απρ 2016

ΕΣΕΕ: Τάσσεται υπέρ ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στην ΕΕ

ΕΣΕΕ: Τάσσεται υπέρ ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στην ΕΕ
ΕΣΕΕ: Τάσσεται υπέρ ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στην ΕΕ
Ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ στη Ευρωπαϊκή Ενωση θα μειώσει σημαντικά την διασυνοριακή απάτη και την γραφειοκρατία υποστηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

«… Η Κομισιόν έχει ήδη παρουσιάσει για διαβούλευση ένα μελλοντικό σύστημα ΦΠΑ, που θα μπορεί να μειώσει τη διασυνοριακή απάτη κατά 80% και τη γραφειοκρατία. Το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης ενιαίου χώρου και συντελεστή ΦΠΑ στο 15% μπορεί να έχει επιπλέον απόδοση περίπου 40-50 δισ. ευρώ,» τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

«Ως εκ τούτου, το ενιαίο σύστημα, ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου και η απλούστευση των κανόνων ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό διασυνοριακό εμπόριο είναι στο στόχαστρο της ΕΣΕΕ, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τον ΦΠΑ σημαντική πηγή φορολογικών εσόδων για τα κράτη μέλη ύψους 1 τρις ευρώ ή 7% του ΑΕΠ της Ε.Ε., αλλά ανησυχεί εξαιτίας του γεγονότος ότι τα έσοδα από ΦΠΑ έχουν μειωθεί ετησίως κατά 170 δις ευρώ, κυρίως λόγω των παράνομων διασυνοριακών συναλλαγών. Ένας ενιαίος ευρωπαϊκός συντελεστής ΦΠΑ για τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα…».

Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο της συζήτησης που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) και την συμμετοχή της ΕΣΕΕ. Συνάντηση των επικεφαλής/ εκπροσώπων των ευρωπαϊκών εργοδοτικών φορέων, σχετικά με την οριζόντια πολιτική της Ε.Ε. για τις ΜμΕ (“Joint Declaration on a horizontal EU SME policy – SME Round Table”).

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα