31 Μαΐ 2014

Απίστευτο! 19χρονος Χανιώτης "έφυγε" από λεπτοσπείρωση, τη νόσο που μεταδίδεται από τα ποντίκια



Μόνο ως απίστευτο παιχνίδι της μοίρας μπορεί να είναι ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, μόλις 19 ετών, από λεπτοσπείρωση, μετά από λοίμωξη δηλαδή που προκλήθηκε απο την επαφή του με ποντίκι.

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής σε ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος των Χανίων, εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χανίων με πόνους στο στομάχι την περασμένη Πέμπτη και μέσα σε λίγες μόλις ώρες κατέληξε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, είχε εμφανίσει λεπτοσπείρωση, την αρρώστια που μεταδίδεται από ποντίκια.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο είχε αναπνευστικό πρόβλημα, έπεσε σε κώμα και χρειάστηκε να υποσστηριχθεί μηχανικά.

Η κατάσταση όμως της υγείας του επιδεινώθηκε και δυστυχώς "έφυγε" το απόγευμα της Παρασκευής.

Τι είναι η λεπτοσπείρωση

Η λεπτοσπείρωση είναι μία ζωονόσος, η οποία οφείλεται σε σπειροχαίτη και προκαλεί ένα ευρύ φάσμα κλινικών εκδηλώσεων στον άνθρωπο και μεταδίδεται από τρωκτικά, σκύλους, αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίρους.

Μετάδοση στο σπίτι παρατηρείται μετά από έκθεση:

- σε εκκρίματα τρωκτικών
- κατά την εξημέρωση αγρίων ζώων
- καθώς επίσης με χάιδεμα μολυσμένων σκύλων-μετά από επαφή με ούρα μολυσμένων ή πασχόντων απο τη νόσο σκύλων.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επωαστεί;

Η λεπτοσπείρωση προσβάλλει συχνότερα τους άνδρες από τις γυναίκες, άτομα που διαμένουν σε αγροτικές παρά σε αστικές περιοχές και εμφανίζει τη μεγαλύτερη συχνότητα κατά την 4η δεκαετία της ζωής.

Οι πηγές μόλυνσης είναι κατά σειρά φθίνουσας συχνότητας τα σκυλιά, άλλα κατοικίδια ζώα, τα τρωκτικά, τα θηλαστικά του δάσους και οι γάτες.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα