5 Ιουν 2014

Ρέθυμνο: Μαθητές του 2ου δημοτικού παρουσιάζουν τη δική τους έκθεση



Μία διαφορετική έκθεση εικαστικών δημιουργιών, παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο "σπίτι του πολιτισμού" στο Ρέθυμνο.
  Η έκθεση φέρει τις υπογραφές των δεκάδων μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου της πόλης, που δούλεψαν εντατικά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προκειμένου να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο κοινό τις δικές του δημιουργίες.

     Πιο αναλυτικά, "4+1 ημέρες εκδηλώσεων", είναι ο τίτλος της διαφορετικής έκθεσης εικαστικών δημιουργιών που ετοίμασαν οι δεκάδες μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους και την οποία παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης, στο "σπίτι του πολιτισμού".
  Στο περιθώριο της έκθεσης -που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο το βράδυ- οι μικροί διοργανωτές προγραμματίζουν ποικίλες μουσικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, χορούς και παιχνίδια που σίγουρα θα γεμίσουν τις καρδιές όλων εκείνων που θα την επισκεφτούν.
  Οι μαθητές του σχολείου δούλεψαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, αλλά και ανακυκλώσιμα, ενώ βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει, έφτιαξαν με πολύ όρεξη τα δικά τους μικρά αριστουργήματα, για τα οποία -όπως λένε- είναι πολύ υπερήφανοι.
  Η έκθεση που θα ολοκληρωθεί, αύριο Παρασκευή, θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ, ενώ ευχή όλων είναι το εγχείρημα αυτό να έχει και συνέχεια την επόμενη σχολική χρονιά. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το 2ο δημοτικό σχολείο της πόλης έχει ήδη αποσπάσει βραβεία λόγω της οικολογικής ευαισθησίας που επιδεικνύει η εν λόγω σχολική κοινότητα.

neatv

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα