25 Ιουν 2014

Αρχές Ιουλίου ο διαγωνισμός για τα πετρελαϊκά οικόπεδα σε Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη



Στις αρχές Ιουλίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις υπό παραχώρηση περιοχές στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και Νότια της Κρήτης, τις οποίες θα παρουσιάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την ενημέρωση των πετρελαϊκών εταιρειών που θα γίνει την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στο Λονδίνο, με τίτλο "Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη: Μία νέα περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου".

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο Γιάννης Μανιάτης, ανοίγοντας την εκδήλωση, θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας. Θα αναφερθεί στον διεθνή διαγωνισμό για τις υπό παραχώρηση περιοχές, ο οποίος θα προκηρυχθεί στις αρχές Ιουλίου καθώς και στις προοπτικές επενδύσεων που διανοίγονται με βάση τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Ιουνίου και Νότια της Κρήτης.

Επιπλέον, ο Υπουργός ΠΕΚΑ και στελέχη του Υπουργείου θα έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών και επενδυτών, ώστε να απαντήσουν σε επιμέρους εξειδικευμένα ερωτήματα.

capital

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα