30 Ιουν 2014

Πατάει... γκάζι οικολογικά



Ενα αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια και μετατρέπεται σε ποδήλατο κατασκεύασαν ο μηχανολόγος-μηχανικός Μανόλης Τσικανδυλάκης και οι συνεργάτες του Το καινοτόμο οικολογικό όχημα θα κάνει τις επόμενες μέρες τον γύρο της Κρήτης, περίπου 900 χιλιόμετρα, ενώ στόχος των κατασκευαστών είναι να βγει στην παραγωγή και να κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι του 2015.

Ηδη μαγνήτισε τα βλέμματα των κατοίκων του Ηρακλείου στην πρώτη εμφάνισή του που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Το Sunnyclist φιλοδοξεί να δώσει απάντηση στα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής. «Θα κάνουμε τον γύρο της Κρήτης σε 5 ημέρες για να αποδείξουμε πλέον ότι τα ηλιακά οχήματα είναι ρεαλιστικά και μια σύνθεση όπως το Sunnyclist μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στους δρόμους.

Ελπίζουμε μετά και από αυτό το εγχείρημα να πείσουμε και τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του τουρισμού ότι έχουμε ένα νέο χαρτί στα χέρια μας να παίξουμε για να δώσουμε άλλη μια πρωτιά στην Κρήτη, για να παράγουμε ηλιακά οχήματα και να κάνουμε το νησί μας το πρώτο νησί όπου θα κυκλοφορούν ηλιακά οχήματα», επισημαίνει ο κ. Τσικανδυλάκης, ο οποίος συμπληρώνει ότι το κόστος του οχήματος θα είναι περίπου το μισό σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και δεν θα ξεπερνά τα
7.000 ευρώ.

Το όχημα κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να κινείται και κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση μπαταρίας που γεμίζει με ηλιακή ενέργεια. Οι δυνατότητες του Sunnyclist και οι ρεαλιστικές πιθανότητες να αποτελέσει ένα αξιόπιστο όχημα έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των φορέων της Κρήτης, οι οποίοι επισημαίνουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη και προβολή του οχήματος.
Εύσημα στους εμπνευστές

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Χαρωνίτης έδωσε τα εύσημα στους εμπνευστές του οχήματος τονίζοντας: «Το Sunnyclist μπορεί να κυκλοφορήσει και να δώσει μεγάλη λύση στο ενεργειακό και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχουμε και στην Κρήτη, δεδομένου ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί και την ηλιακή και την ηλεκτρική ενέργεια και την ενέργεια του ίδιου του ποδηλάτη».

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ - ethnos

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα