30 Ιουν 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στο Νοσοκομείο για το θέμα της μονάδας νεογνών



Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 10 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων καλούν τα σωματεία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων,Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Έργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Τροφίμων και Ποτών και Συλλόγου Γυναικών.
Αφορμή για τη συγκέντρωση αποτελεί το θέμα της μονάδας νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, που επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία υποστηρίζουν -μεταξύ άλλων- πως «η υποβάθμιση της υγείας και πρόνοιας δεν είναι τυχαία και προσωρινή», αλλά «πατά πάνω στους στόχους της Ε.Ε και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που συμφωνούν με τις επιλογές της. Κριτήριο τους είναι το κόστος και όχι η ανάγκη τις εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για δωρεάν παροχή υγείας – πρόνοιας υψηλού επιπέδου. Σκοπός τους είναι να δώσουν την υγεία και την πρόνοια στους ιδιωτικούς ομίλους που λυμαίνονται τον χώρο».
Τα σωματεία «απαιτούν: Αμεση λειτουργία της μονάδας νεογνών και όχι σαν ενδιάμεσης φροντίδας, αμεσες προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο, Κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας, δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλο το λαό».

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα