30 Ιουν 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο για τις απολυμένες καθαρίστριες


Παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξης του αγώνα των 595 απολυμένων καθαριστριών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 8 το πρωί έξω από τη ΔΟΥ Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, 595 γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών απελύθησαν διότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση επέλεξε, κατά την πάγια νεοφιλελεύθερη τακτική της ,να τις πετάξει στο δρόμο προκειμένου να αναθέσει το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους, χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος. Δέκα μήνες τώρα οι απολυμένες δίνουν ένα σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα για την αξιοπρέπεια τους, για την εργασία που τους στέρησαν και η μόνη κυβερνητική απάντηση  υπήρξε ο ξυλοδαρμός τους από την αστυνομία, με τις εικόνες ντροπής ξυλοδαρμού ανυπεράσπιστων γυναικών από τα ΜΑΤ να κάνουν το γύρο του κόσμου στιγματίζοντας τη χώρα μας διεθνώς.
Την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 8:00 πμ στην Δ.Ο.Υ Ηρακλείου (Λ. Κνωσού αρ. 255) θα πραγματοποιηθείπαράσταση διαμαρτυρίας, στήριξης του αγώνα των 595 απολυμένων καθαριστριών με την παρουσία εκ μέρους του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών, της Δήμητρας Μανώλη, υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.
Καλούμε όλους τους φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, όλες και όλους τους Ηρακλειώτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να δώσουμε μαζί βροντερό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας, στέλνοντας το μήνυμα της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και του αδιάκοπου αγώνα για την ανατροπή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών φτωχοποίησης της κοινωνίας,  ενός αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία


candianews

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα