29 Ιουν 2014

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Ν.Χ. την Τρίτη για τη μονάδα νεογνών


Κοινή ανακοίνωση των σωματείων οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων - ιδιωτικών υπαλλήλων - εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση - τροφίων και ποτών νομού Χανίων - Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων εκδόθηκε σήμερα, με αφορμή τα προβλήματα στη μονάδα νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Παράλληλα, καλούν παράσταση διαμαρτυρίας της Τρίτη, 1 Ιουλίου στις 10:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Αυτές τις ημέρες επανήλθε στην επικαιρότητα με την επιστολή - κραυγή αγωνίας – τριών νέων γονιών το θέμα της λειτουργίας της νεογνολογικής μονάδας  Χανίων .
Τα σωματεία μας συντάσσονται με την αγωνία αυτών των γονίων που έγραψαν την επιστολή και των χιλιάδων άλλων εργατών και εργατριών που συμμερίζονται την ίδια αγωνία, ζουν καθημερινά τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο, βλέπουν τις προσπάθειες που γίνονται από τους εργαζόμενους .
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων όπως και πανελλαδικά είναι τραγική, με ελλείψη πρωσοπικού και υποδομών. Ούτε μια δεκάρα δεν δίνουν οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων και των πολυεθνικών  για την υγεία  του λαού μας.
Η  υποβάθμιση της υγείας και πρόνοιας δεν είναι τυχαία και προσωρινή. Πατά, πάνω στους στόχους της Ε.Ε και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που συμφωνούν με τις επιλογές της. Κριτήριο τους είναι το κόστος και όχι η ανάγκη τις εργατικης τάξης και των άλλων λαικών στρωμάτων για δωρεάν παροχή υγείας – πρόνοιας υψηλού επιπέδου. Σκοπός τους είναι να δώσουν την υγεία και την πρόνοια στους ιδωτικούς  ομίλους που λυμένονται των χώρο.
Είναι η ώρα να σημάνει συνεγιαρμός παντού!
Στα σωματεία , στους κλάδους , στους χώρους δουλειάς , στη γειτονιά να μην αφήσουμε την υγεία την δική μας και των παιδίων μας στην πολιτική των μονοπωλίων και των πολυεθνικών που μας λένε επί της ουσίας όποιος έχει λεφτά ζει όποιος δεν έχει .......

Απαιτούμε:
Άμεση λειτουργία της μονάδας νεογννών και όχι σαν ενδιάμεσης φροντίδας
Άμεσες προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο
Κατάργηση κάθε ιδιωτικής  επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλο το λαό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα  10:00 π.μ.
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα