22 Ιουλ 2014

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά


Μία φούχτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να μειώνουν κατά το σχεδόν ένα τρίτο τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου, επιβεβαιώνει μία νέα ανάλυση.
Όπως έδειξε, το τσιμπολόγημα φιστικιών, κάσιους ή καρυδιών αντί για εδέσματα πλούσια σε λίπη ή ζάχαρη μπορεί να μειώσει κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων και κατά 17% τους θανάτους από αυτές.
Η ανάλυση, που συμπεριέλαβε στοιχεία από 18 προγενέστερες με συμμετέχοντες περισσότερους από 77.000 εθελοντές, δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN) και είναι η νεώτερη από μία σειρά επιστημονικών εργασιών που καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει η υγεία όταν προστίθενται οι ξηροί καρποί στην ημερήσια διατροφή.
Εντούτοις, επειδή παρέχουν πολλές θερμίδες, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η κατάχρησή τους: οι υπάρχουσες μελέτες συγκλίνουν στο ότι μία χούφτα (ή 30 γραμμάρια) την ημέρα είναι υπεραρκετή.
Οι ξηροί καρποί περιέχουν συνδυασμό ακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων συστατικών, που δρουν συνεργικά για να ελαττώσουν τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή στο σώμα.


boro

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα