28 Αυγ 2014

Ξεγλιστρά και από τον «Κροκοδειλάκια» ο Σήφης

Ξεφεύγει ο κρητικός κροκόδειλος πέρα από τις παγίδες και από τον διεθνούς φήμης ερπετολόγο Ολιβιέ Μπεχρά! Ο Γάλλος γητευτής των κροκοδείλων επί ώρες έψαχνε μέσα στη νύχτα σε ολόκληρο το φράγμα των ποταμιών τον Σήφη αλλά είχε γίνει άφαντος!
Ωστόσο ο Ολιβιέ Μπεχρά θα συνεχίσει τις προσπάθειες του που για να αποδώσουν όπως είπε χρειάζεται να υπάρχει απόλυτη ησυχία – ηρεμία έλλειψη κάθε θορύβου σε όλη την περίμετρο του φράγματος αλλά και να μην υπάρχει αντανάκλαση κάθε είδους φωτισμού.


Στην πρώτη «καταδρομική» έρευνα του στο φράγμα ο Γάλλος ερπετολόγος χρησιμοποίησε ένα μικρό βαρκάκι με την παρουσία άλλου δύο ατόμων – βοηθών ενώ για το σαφάρι σύλληψης του Σήφη είχε μαζί του ένα ειδικό φακό, σχοινί και ένα μικρό κοντάρι.

Το σχέδιο του κ. Μπεχρά όπως έγινε γνωστό είναι με τον φακό να εντοπίσει να «γητέψει» στα μάτια τον κροκόδειλο και στην συνέχεια με θηλιά να τον ακινητοποιήσει και να τον σύρει έξω από το φράγμα. Επίσης για λόγους ασφαλείας στη διάρκεια της επιχείρησης υπήρχαν και μέλη της ομάδας διάσωσης και πλήρωμα ενός ταχύπλοου σκάφους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου της επιτροπής και προϊσταμένης της Δασικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Χαράς Καργιολάκη αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχος στην λεκάνη κατάκλισης του Φράγματος ώστε να καθοριστεί ο κατάλληλος τρόπος για την σύλληψη του κροκόδειλου.

Οι αυτοψίες αυτές όπως είπε « απαιτούν απόλυτη ησυχία και συγκέντρωση και για το λόγο αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Παρακαλούμε για την κατανόηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, ενώ στην περιοχή γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων…».

Η κ. Καργιολάκη είπε στο «Έθνος» ότι ο κ. Μπεχρά θα επιμείνει στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του κροκόδειλου και ότι η υπηρεσία της λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να βοηθηθεί στο έργο του ο Γάλλος ερπετολόγος.

«Ο κ. Μπεχρά έδειχνε αποφασιστικός και μας είπε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να εντοπίσει και να συλλάβει τον κροκόδειλο αρκεί να υπάρξουν οι προϋποθέσεις, η παντελής έλλειψη φωτισμού και θορύβων» δήλωσε στο «Εθνος» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μανόλης Χνάρης που μετέχει ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί και ήταν παρόν στην πρώτη επιχείρηση του Ολιβιέ Μπεχρά.

Μανόλης Κοκολάκης
e go

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα